2024.május 21.
Konstantin, András

Carlson: Amerika kiprovokálta ezt a háborút

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
39967b56ad1b4c06a87d052d619a0943

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Hatalmas változások mennek végig a világban, Magyarország pedig a méreténél jóval nagyobb szerepet kap ebben a folyamatban, hangsúlyozta az amerikai sztárkommentátor.

Donald Trump nagy erénye, hogy Jimmy Carter mellett ő volt az egyetlen amerikai elnök az elmúlt száz évben, aki nem vitte háborúba az országát, mondta Tucker Carlson a Mandinernek adott minapi exkluzív interjújában. Az amerikai sztárkommentátor, akinek egy egy műsorát az X platformján (korábbi nevén Twitteren) negyvenmillió felhasználó nézi meg, úgy látja, „semmi nem aljasít le egy országot gyorsabban, mint egy háború”

Arra a kérdésre, hogy mit is akar az Egyesült Államok az ukrajnai konfliktusban, Carlson rávágta: „Az Egyesült Államok meg akarja dönteni a Putyin-kormányt, rezsimváltást akar. Ki akarja nyírni az elnököt, és leváltani olyasvalakire, akinek megfelel egy amerikai vezetésű világrend. Egy olyan kormányra, amely hasonlít a miénkre, ateista, Isten-­ellenes.” Arra figyelmeztetett, a célkitűzés egyáltalán nem reális, hiszen „Oroszország rendkívül bonyolult hely, csomó etnikai kisebbséggel, vallással és a világ legnagyobb nukleáris arzenáljával”. Emlékeztetett, az amerikai hadsereg számos kormányt megdöntött az elmúlt évtizedek során, de az USA-nak a második világháború óta nem sikerült megfelelnie annak a morális kötelezettségnek, hogy egy megdöntött kormány helyére egy jobbat állítson. Úgy látja, ha el is érni a Biden-kormányzat a Putyinnal kapcsolatos célját, azután Oroszországban káosz következne és szenvedés. 

A Biden-adminisztráció és a háború egyik leghevesebb támogatójáról, Victoria Nulandról és az általa fémjelzett irányzatról így fogalmazott: 

A gyerekeim születésnapi buliját se tudná megszervezni! Alacsony intelligenciájú bürokrata, akinek tapasztalata mindenféle kudarcokban merül ki, és akit vád alá kellene helyezni és be kellene börtönözni. 

Hogyhogy senki nem ment börtönbe az iraki háború miatt?” – tette fel a kérdést, hozzáfűzve: „Hazudtak a tömegpusztító fegyverekről, meghalt több millió ember, köztük több tízezer amerikai, az Egyesült Államok szegényebb lett. Senkit nem vonnak ezért felelősségre, hanem belevágnak egy még nagyobb projektbe? 

Olyan jól ment ez Szaddám Huszeinnel, hogy nekimehetünk Vlagyimir Putyinnak?” 

Véleménye szerint egyértelmű volt, hogy a Biden-adminisztráció a konfliktus kiélezését akarta elérni: 

csak akkor beszélsz így, ha háborút akarsz” – utalt arra, hogy Washington a háború kirobbanása előtt egy héttel még azt szajkózta, hogy Ukrajnának a NATO-ban a helye. 

„Hogy van bárkinek mersze kiállni a színpadra és azt mondani: Putyin Hitler, Zelenszkij Churchill, mi pedig a fény oldalán állunk? Akik a nemes ukrán népről papolnak, most végignézik Ukrajna teljes és végleges elpusztítását. Sőt, ők okozták” – fogalmazott kendőzetlenül az amerikai sztárkommentátor.

Carlson szerint Oroszországot nem tudják legyőzni (emlékeztetett rá: a pastukat sem sikerült), ráadásul „Oroszország nem egy benzinkút atomfegyverekkel, hanem egy ezeréves ország saját nyelvvel, kultúrával, irodalommal”, amely „egységesebb, mint az Egyesült Államok”. 

Pressman, az ijesztő kis szürkeség

Amikor Kohán Mátyás arról kérdezte, miért ellenséges hazánkkal az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi vezetése, Carlson nyíltan kifejtette: „Önök egy keresztény ország, még ha nem különösebben vallásos is. Ez súlyosan sértő az Egyesült Államokra nézve, amely elutasítja a valódi kereszténységet, a kormány pedig kifejezetten utálja.” Az amerikai nagykövetről szólva pedig úgy fogalmazott,

szégyellem magam, hogy egy olyan ijesztő kis szürkeséget küldtünk ide az Egyesült Államokat képviselni, mint David Pressman. Nem képviseli ő az Egyesült Államokat, higgye el nekem!”

Carlson, aki az MCC Feszt After című rendezvény sztárvendége volt, kedden este a budapesti Millenárison tartott előadásában azt mondta, „Pressman nem diplomata, hanem politikai aktivista, aki belelöki Magyarországot adott helyzetekbe, ujjal mutogat, mert a magyarok nem úgy viselkednek, ahogy ő azt elvárná”. Ezzel arra utalt, az amerikai nagykövet számára fontosabb az LMBTQ-aktivizmus, mint valós szerep- és feladatköre. Emlékeztetett, „egy diplomatának nem az a feladata, hogy két ország kapcsolatát és kultúráját leépítse vagy sértse, hanem az, hogy kommunikációjukat segítse”.  

Magyarország a középpontban

Carlson arról is beszélt, hogy hatalmas átrendeződés zajlik a világban, 

Magyarország pedig méreténél sokkal nagyobb szerephez jut ebben a folyamatban. 

Ráadásul egy olyan vezető áll az ország élén, aki „rendkívül tehetséges politikus”. „Bízom abban, hogy a magyar kormány képes kezelni az Egyesült Államokat. Egy tízmilliós országnak néha akkor is mosolyognia kell, amikor nincs hozzá hangulata. Nagyra tartom Orbán politikai képességeit”, fogalmazott. Tucker Carlson szerint „Az, hogy a Biden-kormány ennyire fókuszál Magyarországra, mindent elmond róla. Ezek gonosz emberek. Nem szolgálják a saját országuk érdekeit, és nem teszik jobb hellyé a világot. Sőt, rosszabbá, kaotikusabbá, erőszakosabbá teszik.” A konzervatív sztár megjegyezte azt is: „Budapest lenyűgöző hely!” és méltatta hazánkat, amiért az következetesen kiáll az általa fontosnak tartott értékek mellett. 

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek