2024.május 18.
Erik, Alexandra, János

CIA: Már tervezi a Wagner-vezér elleni bosszúját Putyin

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
9e8751b9ea1b44d9848001342f596fe9

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Vlagyimir Putyin orosz elnök a bosszú legnagyobb apostola, aki jelenleg is időt nyer ahhoz, hogy majd visszavágjon Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezérnek – véli az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója.

William Burns szerint az orosz Wagner-zsoldoscsoport lázadása a múlt hónapban az elmúlt évtizedek egyik legkeményebb kihívása volt a Kreml számára, és leleplezte az orosz elnök által felépített rendszer néhány jelentős gyenge pontját.

Putyin olyan ember, aki általában úgy gondolja, hogy a bosszú hidegen tálalva a legjobb. Meglepődnék, ha Prigozsin megúszná a további megtorlást

– folytatta a CIA-igazgató, hozzátéve, hogy a Wagner-vezér helyében nem rúgná ki az ételkóstolóját.

A zsoldoscsoport és vezetőjük sorsát illetően számos kérdés merült fel a sikertelen lázadásukat követően. 

Prigozsin ugyanakkor egy minapi interjúban – ahol személyesen nem jelent meg, kizárólag a hangját lehetett hallani – kijelentette, hogy folytatják küldetésüket Afrikában.

– Ha bárhol szükség van a Wagner-csoport segítségére a terroristák elleni küzdelemben, valamint az országok lakosságának védelmében, készek vagyunk a feltételek egyeztetése után azonnal megkezdeni a feladat teljesítését – fogalmazott Prigozsin az afrikai médiának.

Eközben, ahogyan lapunk is megírta, a zsoldosok megkezdték a belarusz különleges erők kiképzését a belarusz–lengyel határtól néhány kilométerre lévő katonai lőtéren is.

Forrás:Magyar Nemzet, Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök üzenetet intéz a nemzethez Moszkvából 2023. június 26-án, két nappal a Wagner orosz magánhadsereget vezető Jevgenyij Prigozsin lázadása után (Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Gavriil Grigorov)

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek