2024.március 29.
Auguszta, Bertold

Dán migrációs miniszter: „Az európai menekültügyi rendszer egy nagy hazugság”

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
dán migrációs miniszter

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Mattias Tesfaye a belga De Tijd gazdasági lapnak azt nyilatkozta, „mindenki tisztában van vele, hogy az EU migrációs politikája összeomlott”. 

Ismét kihúzta a gyufát a liberálisoknál Dánia etióp származású bevándorlásügyi minisztere. Mattias Tesfaye a belga De Tijd gazdasági újságnak adott interjújújában nagy hazugságnak” nevezte az európai menekültügyi rendszert, valamint arról beszélt, hogy mindenki tisztában van vele, hogy az EU migrációs politikája összeomlott”. 

A politikus szerint azzal ámítjuk egymást, hogy az európai menekültügyi rendszer humanitárius, viszont a jelentkezők felét alapból elutasítják és ők sem valódi menekültek.

„Óriási mennyiségű erőforrásra van szükség ahhoz, hogy ezeket az embereket visszaküldjük, ha erre egyáltalán valaha is sor kerül” 

– húzta alá.

Tesfaye rámutatott, az általa a jóléti állam egyik legfontosabb pillérének tartott társadalmi kohéziót folyamatos támadások érik.

„Állítom ezt úgy, hogy közben a Szociáldemokrata Párt tagja vagyok: nagy arányú migráció mellett gondok lépnek fel az iskoláinkban, a szociális alapú lakásrendszerünkben és az alacsonyan képzett munkaerőpiacon is. Tehát a klasszikus szociáldemokrata szavazók fizetik az ellenőrizetlen migráció legmagasabb árát” 

– hangsúlyozta a dán bevándorlásügyi miniszter.

Kifejtette, számára nem egy párt fennmaradása, hanem a jóléti állam megtartása a legfontosabb szempont. Majd hozzátette, teljesen világos, hogy a Közel-Keletről érkező migráció veszélyt jelent a gazdaságra, mivel a nagyszámú, újonnan érkezett bevándorlók, különösen a nők, nehezen találnak munkát.

Mattias Tesfaye szerint a migráció kihívást jelent az európai értékekre is.

„Ezek az emberek nem csak a fogkeféjükkel, hitelkártyájukkal és okostelefonjukkal érkeznek, hozzák a vallásukat, a meggyőződésüket, a saját értékrendjüket is. S bár a többségük ezeket az értékeket békés keretek között éli meg Dániában, vannak olyanok is, akik nem”

– húzta alá az etióp származású politikus.

 

(A De Tijdben megjelent interjú előzménye, hogy Dánia nemrég új, a korábbinál jóval szigorúbb bevándorlási törvényt fogadott el, amely – mondani sem kell – nem nyerte el Brüsszel tetszését.)

 

Kiemelt képünkön Mattias Tesfaye. Forrás: Twitter

 

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

2 válasz

  1. Ezek a “menekültek” legfeljebb a saját hazájuk bűnüldöző szervei elől menekülnek, többségük kizárólag a “lehetőségek” miatt jönnek Európába. Ha a liberális elmebetegek normális emberek kerülnek kormányra akkor a legelső kell, hogy legyen a segélyezések teljes megreformálása. Elfogadhatatlan, hogy aki tegnap mászott be be a kerítésen annyi segélyt kapjon, mint amennyiért más napi nyolc órát dolgozik. Senkinek ne járjon segély azért, mert idejött. Amennyiben ezt következetesen megvalósítják, rögtön enyhülni fog a bevándorlás.

    1. Javítás (erre sajnos nincsen gomb)
      Tehát helyesen: … liberális elmebetegek helyett normális emberek
      vagyis a “helyett” szó kimaradt. Elnézést kérek.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához