2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Davosi kicsapongások: Hogyan kényezteti magát a globális elit kokainnal, kaviárral és pezsgővel a Világgazdasági Fórum kulisszái mögötti titkos “bunga bunga” partikon

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
79998023 0 image a 19 1705251777777

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

  • Idén a “Bizalom újjáépítése” a téma – és 3000 vendég vesz részt rajta
  • De amikor a vendégek Davosba érkeznek, több történik, mint csupán a globális konfliktusok, a gazdaság és a technológiai fejlődés megvitatása

A svájci Davos hófödte városában, az összes szektor globális elitje évente egy alkalommal részt vesz egy ötnapos konferencián – amelyet a kemény munka végeztével kaviár, pezsgő és a dőzsölés legkülönfélébb elemei kísérnek.

Ezen a héten kezdődik a 2024-es Világgazdasági Fórum, amelyen a világ vezetői és gazdasági irányítói gyűlnek össze, hogy megvitassák a legfontosabb aktuális kérdéseket.

Az idei év témája a “Bizalom újjáépítése” – és 3000 vendég vesz rajta részt.

De amikor megérkeznek a kis alpesi üdülővárosba, Davosba, a résztvevők nemcsak pusztán megvitatják a globális konfliktusokat, a gazdaság és a technológia fejlődését. Az A-listás estélyeken és partikon üzleteket kötnek és üzletek közti hidakat építenek ki egymással.

Vezérigazgatók és méltóságok keverednek kaviárhalmok, 1000 dolláros pezsgő mellett a luxuspartikon, amelyekre csak a világ elitje kaphat meghívást.

79996549 12961819 image a 5 1705247922504

A Technogym alapítója és vezérigazgatója, Nerio Alessandri a Salesforce vezérigazgatója, Marc Benioff által tartott davosi partin
2

Ezen a héten kezdődik a 2024-es Világgazdasági Fórum, amelyen a világ vezetői és gazdasági irányítói gyűlnek össze, hogy megvitassák a nap legfontosabb kérdéseit
kep 264

Az idei év témája a “Bizalom újjáépítése” – és 3000 vendég vesz részt rajta

Egy személy, aki gyakran részt vesz a fórumon, azt mondta a The NYPost-nak: “Amikor ott vagy, szinte érzed a hely varázsát. Mindenki megkapja a maga napirendjét, és soha nem tudhatod, hogy épp kivel fogsz összefutni, amikor kijössz a mellékhelyiségből. Lehet, hogy épp Bill Gates-szel.

“A világ legintelligensebb embereivel vagy körülvéve, de egy dolgot megtanulsz, hogy nem mindig olyan intelligensek.”

Anthony Scaramucci , a Skybridge Capital alapítója és elnöke elmondta: “Ha rákeresel a lexikonban a nevekre, látni fogsz egy fotót Davosról.

– De tudod mit? Soha nem hagytam el a hegyet anélkül, hogy valami fontosat ne tanultam volna, vagy ne szereztem volna egy új barátot.”

Scaramucci, aki évek óta jár Davosba, a konferencia ideje alatt borsoirée-t ad a Hotel Europe-ban – ahol egy üveg bor és pezsgő közel 1000 dollárodba kerül palackonként.

A múltban Scaramucci olyan embereknek élvezte a társaságát WEF-partijain, mint Matt DamonRichard BransonAndrea Bocelli és Jill Biden.

A világ egyéb nehézsúlyú szereplője, mint például a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk, korábban visszautasította a részvételt, saját szavaival élve “mert dögunalmasnak tűnt”.

Tavaly más csúcskategóriás rendezvények és szelektív estélyek, amelyeket a napi beszélgetések befejezése utánra szerveztek, többet kínáltak a tisztelt vendégeknek, mint pusztán alkoholt.

Egy tudattágító szerekkel foglalkozó cég mikrodózisú varázsgombát kínált a küldötteknek a 40 ülésszak folyamán és a “Davosi Orvosi Pszichedelikus Ház” előadója révén.

2022-ben Maria Velcova, a Davosi Pszichedelikus Ház egyik szervezője azt mondta: “A neonfeliratos homlokzattal felkeltjük a kíváncsiságot. Amint az emberek elég kíváncsiak és bátrak lesznek ahhoz, hogy lejőjjenek ide, rájönnek, hogy ez nem valami földalatti elektronikus táncparti.

kep 265

Scaramucci, aki évek óta jár Davosba, a konferencia ideje alatt borsoirée-t rendez a Hotel Europe-ban – ahol egy üveg bor és pezsgő közel 1000 dollárodba kerül palackonként
kep 266

Étel a svájci Davosban megrendezésre kerülő Világgazdasági Fórum (WEF) előtti üdvözlő fogadás résztvevőinek
kep 267

A Skybridge Capital alapítója és elnöke, Anthony Scaramucci minden évben estélyt ad a WEF-en
kep 268

A vendégek részt vesznek a Világgazdasági Fórum zárófogadásán
kep 269

A világ más nehézsúlyú szereplői, mint például a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk, korábban visszautasították a részvételt, saját szavaival szólva “mert dögunalmasnak tűnt “
kep 270

Deepak Chopra tavaly ment Davosba, ahol egy mikrodózisú gyógyszerekkel foglalkozó fórumon tevékenykedett
kep 271

Lenny Kravitz gitározik a színpadon. Kravitz volt a nagy húzás a 2020-as Salesforce partin, és annak ellenére megjelölték az Instagramon, hogy a partinak privátnak kellett volna lennie
kep 272

Salome Balthus (a képen), szexmunkás és író, egy Davos melletti szállodában szállt meg a tavalyi csúcstalálkozó idején

“Azon kapják magukat, hogy világhírű tudósokkal, klinikusokkal, politikai döntéshozókkal, profitorientált és nonprofit szektorok képviselőivel, valamint vezető tudományos intézmények szakértőivel találkoznak.”

2016-ban öt, a davosi Világgazdasági Fórum védelmére bevetett svájci katonát hazaküldtek, miután pozitív lett a kokaintesztjük, közölte a svájci hadügy.

Miután 12, a szabadságáról visszatérő katonát szerhasználattal meggyanúsítottak, a további hét személyt kannabiszfogyasztás miatt megbüntették.

“Mind a 12 katona kannabiszt fogyasztott, ráadásul öten még kokaint is” – mondta Stefan Holder, a svájci hadsereg szóvivője. “Ezt az ötöt azonnal hazaküldtük. A többiek fegyelmi büntetésben részesülnek a szolgálatuk során.”

Másféle kicsapongásokra is sor kerül Davosban. Tavaly arról számoltak be, hogy a havas svájci városba érkező szexmunkások a fórum ideje alatt éjszakánként 2.500 dollárt kértek a szolgáltatásaikért.

Idén a világ minden tájáról várnak politikusokat a fórumra – köztük Li Qiang kínai miniszterelnököt, Emmanuel Macron francia elnököt és Antony Blinken külügyminisztert.

A technológia és a celebek világának vezető hírességei, köztük Sam Altman és Naomi Campbell szintén ott lesznek az eseményen, és harcot vívnak azért, hogy meghívást kapjanak Davos legexkluzívabb afterpartijaira.

Titkos koktélpartik kaviáros szendvicsekkel, privát vacsorák milliárdosokkal összebújva, amelyet egy táncos éjszaka követ – ez mutatja, hogyan is néz ki a WEF elitjének esti kikapcsolódása.

Az olyan előadók, mint Lenny Kravitz és a Black Eyed Peas a múltban privát partikon léptek fel – Nile Rodgers, Will.i.am and Cool és Dre pedig idén is fellépnek.

Rodgers idén kapja meg a 30 éves Crystal Award-ot [Kristály-Díj] a WEF-en.

Az elit havas rendezvényen mindenkinek színes jelvényeket kell viselnie, rajta a nevével – a teljes kijelzőn. De még a színsémák is társadalmi hierarchiát mutatnak.

A fehér jelvények a legmagasabb szintű üzleti vezetőknek és vezérigazgatóknak járnak – és az akkreditációt tekintve a legdrágábbak.

Majd a kevésbé fontos vezérigazgatók, a főnökök, a média és az eseményen dolgozó személyzet tagjai színes jelvényeket kapnak.

kep 273

Bozoma Saint John (balra fent) a Dancing With The Stars-ból ismert Julianne Hough-val (elöl) és June Sarpong brit televíziós vezetővel (jobbra)
kep 274

Alapítók Játékai döntője a WEF-en. A képen: Dr. Plamen Russev, Ph.D alapító és az Anthony Scaramucci verseny bírája
kep 275

Amikor a világ vezetői megérkeznek a kis alpesi üdülővárosba, Davosba, a résztvevők nem csupán megvitatják a globális konfliktusokat, a gazdasági és a technológiai fejlődést. Üzleteket kötnek és üzleti hidakat építenek ki egymással az A-listás estélyeken és partikon
kep 276

Idén a világ minden tájáról várnak politikusokat a fórumra – köztük Li Qiang kínai miniszterelnököt, Emmanuel Macron francia elnököt és Antony Blinken külügyminisztert

Eközben Ukrajna azzal a békére vonatkozó receptjével rukkolt elő, hogy vessenek véget az Oroszországgal közel két éve tartó háborúnak a világ minden tájáról érkező nemzetbiztonsági tanácsadók vasárnapi davosi találkozójával.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki a tervek szerint a hét végén felszólal a davosi Világgazdasági Fórumon, nem volt jelen a délelőtti nyitó ülésen, amelyen országok és nemzetközi szervezetek 81 résztvevője vett részt.

Zelenszkijt kabinetfőnöke, Andrij Jermak képviselte a vasárnapi tárgyalásokon, amelyeken részt vett Penny Pritzker, az Egyesült Államok ukrán gazdaságélénkítésért felelős különleges képviselője, valamint James O’Brien, az Egyesült Államok európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkár-helyettese is.

Mivel növekszik az aggodalom az ukrajnai háborúnak a választási évben történő amerikai támogatását illetően, Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó és Antony Blinken külügyminiszter várhatóan felszólal a hivatalosan hétfő este megkezdődő WEF-en.

kep 277

Eközben Ukrajna azzal a békére vonatkozó receptjével rukkolt elő, hogy vessenek véget az Oroszországgal folytatott közel két éves háborúnak a világ minden tájáról érkező nemzetbiztonsági tanácsadók vasárnapi davosi találkozóján

Svájc, amely vendégül látta az NSA képviselőit, azt mondta, hogy az ukrajnai béketárgyalásoknak az a célja, hogy nemzetbiztonsági tanácsadói szinten véglegesítse a “tartós és igazságos ukrán béke alapelveit”.

Az elvek kell hogy képezzék a békefolyamat következő szakaszának alapját – tartalmazza egy múlt heti nyilatkozat.

A globális dél szerepe az ukrajnai béketárgyalásokon Davosban került a figyelem középpontjába. Sokan képviseltetik magukat ezen a héten a svájci hegyi üdülőhelyen azon el nem kötelezett afrikai, latin-amerikai, közel-keleti és ázsiai országok közül, amelyek nagyrészt az oldalvonalon maradtak Ukrajnát illetően.

Nigéria nemzetbiztonsági tanácsadója, Nuhu Ribadu is látható volt az NSA ülésén. Yermak elmondta, hogy 18 ázsiai, 12 afrikai és 6 dél-amerikai országból érkeztek résztvevők.

“A globális dél országai egyre inkább részt vesznek munkánkban” – írta Jermak Telegram-fiókjában.

Ukrajna, szövetségesei erős támogatása mellett, következetesen állította, hogy nem fogja feladni mindaddig, amíg vissza nem szerez minden területet, amelyet Oroszország elfoglalt.

Nem világos azonban, hogy a globális dél országai egyetértenek-e ezzel mint a béke receptjével.

Forrás:dailymail

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához