2024.május 26.
Fülöp, Evelin

Deutsche Telekom a magyar munkavállalóinak: „A férfiak is menstruálhatnak”

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
731019 dt transz

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Nemrég kapták kézhez a Deutsche Telekom magyar alkalmazottai a vállalat transznemű kézikönyvét, ami a gender-ideológia teljes eszköztárát beveti, és még az épület kialakításában is ajánlja megjeleníteni a gender-sokszínűséget.

Transznemű „kézikönyvet” adott ki a Deutsche Telekom „Rethink Diversity Squad”-ja, amit megkaptak a vállalat magyar munkatársai is – értesült a Mandiner. A kiadvány célja az, hogy minden munkavállaló „a legjobb autentikus énjét” élhesse meg munka közben. Hozzáteszik, „ez a dokumentum egy élő dokumentum, ami folyamatosan fejlődik”.

A kötet szerint – ami a gender-ideológia legtöbb értelmetlen és tudománytalan állítását tartalmazza – a világ népességének csak a 80 százaléka heteroszexuális (ami egy fogalmi manipuláció következménye), 19 százaléka homoszexuális, és 1 százaléka transznemű. Ezek az LMBTQ-arányszámok azonban erősen túlzóak, valójában minden LMBTQ-irányultságú együtt Amerikában is csak az 5,6 százalékát teszi ki a társadalomnak, a transzneműek pedig jóval kevesebben vannak 1 százaléknál.

dt transz stat

A kiadvány szerint az ember nemét (a biológiai nemét) „születéskor ráosztják” („sex assigned at birth”), és „a nem nem bináris, sem férfi sem nő, de a legtöbb kultúrában a születési anyakönyvi kivonaton bináris címke van feltüntetve”. A „gender identitás” pedig „úgy írható le, mint az agy neme. Nem választott, és nem bináris (van egy teljes spektrum)”.  

Mindezzel szemben a tudományos igazság az, hogy a biológiai szex bináris, a születési rendellenességgel világra jött interszexek pedig nem alkotnak valamiféle külön nemet. Az ember nemét születéskor nem ráosztják, hanem megállapítják, a „gender identitás” – amit alatt itt elsősorban transzneműséget értenek – nem az agy neme, a tudomány nem bizonyította, hogy lenne bármilyen biológiai oka (ahogy a homoszexualitásnak sincs).

A kötet az „ismeretterjesztő” rész után arra fókuszál, miként lehet „támogatóan” viszonyulni a transznemű kollégákhoz, és hogy „miként válhatunk szövetségessé”. Ez akkor is lehetséges a kötet szerint, ha nincs is transznemű kollégánk. Egyik módja pedig az, hogy „megkérdőjelezzük” a „transzellenes megjegyzéseket és vicceket”. Emellett számos tanács közt az is szerepel, hogy „ne akard megtippelni valaki nemét a hangja alapján”, és hogy mindenkit a maga választott névmása szerint szólítsunk. A szöveg egyébként angol, az angol és a magyar közti különbségek, például az, hogy a magyarban nincsenek nemei a névmásoknak és más szavaknak sem, reflektálatlanul maradnak.

Arra is megkérik a munkavállalókat, hogy leveleikben aláírásuk mellett tüntessék fel, milyen névmást preferálnak.

És persze azt is, hogy ne szólítsanak egy transznemű embert a régi nevén („deadname”, azaz „halott nevén”). Mindezek mellett felhívják a figyelmet arra, hogy a munkavállalók szenteljenek figyelmet a cég LMBTQ-csoportjainak („staff pride groups”) és az ilyen rendezvényeknek, és bátorítanak az LMBTQ-matricák és egyebek használatára, mert az mutatja az elfogadást.

Ajánlják az „uniszex” vécék használatát, és az egészségügyi kukák elhelyezését minden mosdóban, mivel „a férfiak is menstruálhatnak”. Emellett pedig leszögezik, hogy „a gender sokszínűség reprezentálása az épület kialakításában” segíthet a „tudatosság kialakulásában”.

Azt is leszögezik, hogy nem elég, ha az LMBTQ-emberek az „értékeik” szerint élhetnek, hanem a cég vezetésében van egy „a világos elköteleződés, hogy a transznemű közösség hatékony támogatása szükséges”. Sőt: „eme útmutató megvalósítása és a napról napra való támogatás minden menedzser és munkavállaló felelőssége”. Az útmutató „feltételezett” megsértését, ha szükséges, ajánlják jelenteni a feljebbvalóknak.

katie cool tobe trans

Egyébként a Deutsche Telekom LMBTQ érzékenyítő tanfolyamainak vezetője 2021 decembere óta egy Katie Neeves nevű transznemű lett, aki egy nőként élő férfi.

„Katie”-nek, aki korábban Martin volt – és más transzokkal szemben nem tagadta ezt meg – van egy „Cool to be Trans” című honlapja, mely szerint ő egy „transz nagykövet”: „nő vagyok, misszión! De nem akármilyen nő, nem akármilyen misszión…” Hozzáteszi: „Nyíltan transzgender vagyok és transz nagykövet, és nem csak azt akarom megmutatni, hogy OK transznak lenni, hanem hogy éppenséggel vagány (cool) is!”

Katie, aki a BBC-n is szakértőként tűnik fel, ötven évig élt nemének megfelelően férfiként, ezután döntött úgy, hogy nőként él tovább. Ő maga is beszél arról, hogy gender diszfóriában szenved, ami a DSM-5 diagnosztikai szakkönyv szerint mentális zavar.

A Mandiner még júniusban érdeklődött a DT-nél arról, hogy vannak-e érzékenyítő tréningek a cégnél, és ha igen, azok miből állnak. Eddig nem kaptunk választ.

forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Nagyszerű! Nehéz idők előtt állunk. A gázárak emelkedése után a szén és a fa ára is fel fog menni. A fűtés beindítása után ezt a kiadványt is be lehet dugni a kályhába, hogy melegebb legyen a lakás.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek