2024.március 29.
Auguszta, Bertold

Donald Trump: Ismételjék meg a választást!

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
57ea000342b64c57b8fdf3019493fdbc

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A demokraták mindenféle szavazatokat találnak Nevadában és Arizonában. Micsoda szégyen, hogy ez megtörténhet

− fakadt ki Truth Social nevű közösségi média oldalán Donald Trump. A korábbi amerikai elnök azután emlegetett választási csalást, hogy Arizonában a demokrata Mark Kelly nyerte meg a szenátusi helyért folyó versengést Trump jelöltjével, Blake Mastersszal szemben. A demokraták ezzel fontos lépést tettek afelé, hogy többséget szerezzenek a törvényhozás felsőházában: jelenleg mindkét pártnak 49-49 mandátuma van, ugyanakkor Nevadában még tart a szavazatok feldolgozása, itt mindössze 0,1 százalékponttal vezet Adam Laxalt republikánus jelölt 95 százalékos feldolgozottságnál.

Sok szavazógép nem működött, de csak a republikánus körzetekben. Az emberek kénytelenek voltak órákig várakozni, aztán elegük lett, vagy más dolguk akadt, így ezrek hagyták el a sorokat

− ecsetelte Trump, aki hozzátette, Arizonában még a republikánus kormányzójelöltnek is másik, éppen egy demokrata körzetben kellett szavaznia. Itt Kari Lake, szintén Trump által támogatott jelölttel szemben vezet kiélezett helyzetben Katie Hobbs demokrata aspiráns a szavazatok 80 százalékos feldolgozottságánál. A lassú szavazatszámlálási folyamatot Lake is kritizálta, szerinte a demokraták próbálják elkerülni az elkerülhetetlent, azaz a republikánusok sikerét. 

Blake Masterstől ellopták a szenátori helyét. Ismételjék meg a választást!

− írta a korábbi elnök. 

Egy korábbi bejegyzésében bukott államnak nevezte az Egyesült Államokat, valamint itt is elcsalt választásokat emlegetett. 

Nyitott határok, elcsalt választások. Az Egyesült Államok egy bukott nemzet!

− hívta fel a figyelmet Trump. 

Forrás:Magyar Nemzet, Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond JD Vance republikánus ohiói szenátorjelölt választási kampányrendezvényén Vandialában 2022. november 7-én. A félidős kongresszusi és helyi választásokat november 8-án tartják az Egyesült Államokban (Fotó: MTI/AP/Michael Conroy)

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához