2024.április 25.
Márk, Ányos

Durham-jelentés: Összeomlott és lelepleződött a Clinton-Obama-Biden összeesküvés és bűnszervezet! Vajon felelősségre lesznek vonva?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
47e01ca2 54ce 4349 9862 43820cf7e7f6 673x377

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

“Az Egyesült Államok elnökét, Donald Trumpot az FBI, az igazságügyi minisztérium és az amerikai média hamisan vádolta azzal, hogy Oroszországgal játszott össze, miközben hazaárulással vádolták meg

Bomba! Összeomlott és lelepleződött a Clinton-Obama-Biden összeesküvés és bűnszervezet! Vajon felelősségre lesznek vonva?

A durham-jelentés összefoglalása :

“Az Egyesült Államok elnökét, Donald Trumpot az FBI, az igazságügyi minisztérium és az amerikai média hamisan vádolta azzal, hogy Oroszországgal játszott össze, miközben hazaárulással vádolták meg és lemondatási eljárást indítottak ellene!”

John Durham különleges ügyész jelentése arra a következtetésre jutott, hogy “úgy tűnik, sem az Egyesült Államok, sem a hírszerző közösség nem rendelkezett a birtokában lévő tényleges bizonyítékokkal az összejátszásról a Crossfire Hurricane vizsgálat kezdetén”.

Videó Facebookon: https://fb.watch/ky-kgR8Md2/

Videó Twitteren: https://twitter.com/VilagHelyzete/status/1658336215177875458

https://edition.cnn.com/politics/live-news/trump-russia-probe-durham-report#h_7b6b6e9c5d3b944f2af31852abe9da64

Trump szerint “súlyos árat kell fizetnie” Comeynak, a demokratáknak a Durham-jelentés közzététele után!

c98d3c88 2d39 4cde 8c01 0e7a81bcffdc 1440x1803

Durham jelentése szerint a DOJ, az FBI “nem tartotta be” a “szigorú törvényhűség” küldetését a Trump-orosz kapcsolat vizsgálatban

/…/ “A Crossfire Hurricane és a kapcsolódó hírszerzési tevékenységek felülvizsgálata alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy a minisztérium és az FBI nem tartotta be a törvényekhez való szigorú hűségre vonatkozó küldetését a jelentésben leírt bizonyos eseményekkel és tevékenységekkel kapcsolatban” – áll a jelentésben.

Durham hozzátette, hogy vizsgálata azt is feltárta, hogy “az FBI vezető beosztású munkatársai komoly elemzői szigor hiányát mutatták a kapott információkkal szemben, különösen a politikailag elkötelezett személyektől és szervezetektől kapott információkkal szemben”.

John Durham 2019-ben, a Trump-adminisztráció idején kapott megbízást arra, hogy tekintse át a nyomozóhatóság “Crossfire Hurricane” néven elhíresült nyomozását, amely 2016-ban az elnökválasztási kampány idején indult azzal a feltételezéssel, hogy Donald Trump kampánycsapata a választási eredmény befolyásolása érdekében összejátszott Oroszországgal.

A hétfőn nyilvánosságra hozott 300 oldalas jelentés ugyan nem javasol újabb vádemelést, de megállapítja, hogy

az FBI mulasztott és szem elől tévesztette a törvény iránti hűség szigorú előírását, amikor a Donald Trump elleni vizsgálat elindításakor politikai szempontokat is figyelembe vett.

A jelentés szerint

az FBI “nyers és elemzésnek nem alávetett, nem megerősített értesülésekre” alapozta az eljárást, “magas rangú tisztségviselők részéről hiányzott az elemzői szigor a birtokukba került információval kapcsolatban, különösen politikailag elkötelezett személyektől és intézményektől származó információkra vonatkozóan”.

A jelentés szerint a hatóság kifejezetten támaszkodott olyan nyomokra, amelyeket Donald Trump politikai ellenfelei bocsátottak rendelkezésre.

A vizsgálati összefoglaló megemlíti az FBI korábbi igazgatóját, James Comey-t és egykori helyettesét, Andrew McCabe-et, valamint az eset tanulságainak levonására sürgeti a nyomozóhatóságot és felügyelőintézményét, az igazságügyi minisztériumot, különös tekintettel a politikailag érzékeny vizsgálatokra.

John Durham a 2019 óta zajló vizsgálat során összesen három vádemelésre tett javaslatot a hatóság félrevezetése miatt, amelyek közül kettő felmentéssel, egy ítélettel zárult. Egy FBI-tisztségviselő, Kevin Clinesmith egy e-mail meghamisításában elismerte bűnösségét, így vádalkuval a börtönt elkerülve közösségi munkára ítéltek.

A jelentésre az FBI közleményben reagált, amely szerint a hatóság már korábban levonta a 2016-2017-es “Crossfire Hurricane” fedőnevű műveletének következtetéseit, és változtatott több eljárási szabályán.

donaldtrump
Donald Trump a közösségi médiában reagált a jelentésre.

Azt írta, a kiterjedt kutatás megállapította, hogy a Trump-Oroszország vizsgálatnak soha nem lett volna szabad megindulnia, és az is bebizonyosodott, hogy “az amerikai embereket félrevezették, ahogy ma is félrevezetik”.

Közleményében James Comey korábbi FBI-igazgató és a demokraták felelősségre vonását követeli az ellene alaptalanul megindult nyomozás miatt.

A képviselőház jogi bizottságának republikánus elnöke, Jim Jordan bejelentette, hogy a törvényhozási testület beidézi John Durhamet, és szeretné meghallgatni a jelentéssel kapcsolatban.

A Donald Trump első elnökválasztási kampányának oroszországi kapcsolatairól szóló nyomozást, a “Crossfire Hurricane”-t 2016 júliusában indította az FBI. A vizsgálat 2017 májusáig tartott. Megállapításai belekerültek Robert Mueller különleges ügyész jelentésébe, aki a 2016-os választásokba történt feltételezett orosz befolyásról szóló vizsgálatot vezette. A nyomozás nem talált bizonyítékot arra, hogy Donald Trump és a kampánystábja a választási eredmények befolyásolása érdekében egyeztetett volna oroszországi állami szervezetekkel.

Forrás:vilaghelyzete

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához