2024.május 4.
Mónika, Flórián

Az FBI nem tesz eleget a GOP (Republikánus Párt) követelésének, hogy mutassa be a Bident érintő állítólagos vesztegetési rendszerrel kapcsolatos dokumentumot

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
jamescom

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az FBI nem teljesítette a képviselőház Felügyeleti és Elszámoltathatósági Bizottságának a kérését egy olyan dokumentum bekéretése ügyében, amely szerint állítólag Joe Biden elnök érintett egy pay to play [kockázatos befektetési mód] vesztegetési rendszerben.

A bizottság elnöke, James Comer (képviselő, Kentucky) május 3-án megküldte az kiadatási kérést Christopher Wray FBI-igazgatónak, miután egy informátor feltárta az állítólagos terhelő dokumentum létezését – egy FD-1023-as iratot, amely tipikusan informátori jelentés – Chuck Grassley szenátor (R-Iowa) irodájának.

Az FBI május 10-én délig kapott haladékot, hogy átadja a bizottságnak a 2020 júniusában létrehozott vagy módosított összes FD-1023-as iratot, amelyben megtalálható a „Biden” szó.

Comer szerint azonban az FBI nem volt hajlandó eleget tenni a bizottság követelésének.

“Az FBI válaszából egyértelmű, hogy a Felügyelő Bizottság által bekéretett, titkosítatlan nyilvántartás létezik, de ők nem hajlandók átadni azt a bizottságnak” – mondta nyilatkozatában Comer. “Arra kértük az FBI-t, hogy ne pusztán átadja ezt a nyilvántartást, de tájékoztasson minket arról is, mit tettek az állítások kivizsgálása érdekében. Az FBI egyik kérésnek sem tett eleget.

“Az FBI álláspontja az, hogy »bízz, de nem ellenőrizhetsz«” – tette hozzá az elnök. “Ez elfogadhatatlan. Azt tervezzük, hogy felvesszük a kapcsolatot az FBI-jal, és elvárjuk, hogy eleget tegyen az idézésnek.”

Grassley csalódottságát fejezte ki amiatt is, hogy az FBI nem teljesítette a kérést, megjegyezve: “Bár az FBI nem mutatta be a konkrét dokumentumot az idézés határidejéig, de az a javaslatuk jogos kérésünkre válaszul, hogy pereljünk a bíróságon a kiadatásért, azt jelzi, hogy a dokumentum valós. Tehát a kérdés továbbra is fennáll, mit tett az FBI, hogy kivizsgálja a Biden akkori alelnököt érintő, nyilvánvalóan megbízható FBI forrásból származó, nagyon súlyos állításokat?

Grassley szerint az FBI válasza – amely május 10-én levél formájában érkezett – azzal kapcsolatban is kérdéseket vetett fel, hogy az iroda folytat-e nyílt vizsgálatot a Biden elleni vádakkal kapcsolatban.

“Az FBI az amerikai néptől kapja a fizetését, nekik pedig joguk van a teljes válaszra” – jegyezte meg.

Az FBI nem válaszolt a The Epoch Times kérésére.

Új bizonyítékok

Az aznap korábban tartott sajtótájékoztatón Comer hivatkozott az idézésre és a közelgő határidőre, megjegyezve, hogy a bizottság “hagyja, hogy az FBI bíróságán pattogjon a labda”, övék legyen a döntés, hogyan kellene eljárni.

“Ha az FBI valamilyen oknál fogva nem tesz eleget az idézésünknek, akkor Grassley szenátor és én majd megbeszéljük a következő lépést” – mondta Comer.

A sajtótájékoztatót azért tartották, hogy bemutassák azokat az új bizonyítékokat, amelyeket a Felügyeleti és Elszámoltathatósági Bizottság tárt fel a Biden család állítólagos “befolyással való visszaélésével” kapcsolatos vizsgálata során.

A bizottság felfedezései közül a legjelentősebb az a tény volt, hogy a Biden család tagjai több mint 10 millió dollárt kaptak külföldi szervezetektől, és ezek közül sok kifizetésre Biden alelnöksége idején került sor.

“Történelmi szempontból nézve még soha nem láttunk olyan elnöki családot, amely ilyen összegeket kapott volna ellenfelektől szerte a világon” – mondta Comer.

A bizottság beszámolóiban szereplő tranzakciókba az elnök bankszámláinak egyikét sem vonták be közvetlenül, hanem ezeket több mint 20 olyan vállalat becsatornázásával intézték, amelyeket kilenc családtagja alapított, köztük egyik unokája olyan módon, amely Comer szerint “nem volt szabályos”.

Megjegyezve, hogy a fizetés gyakran úgy tűnt, hogy korrelál Biden alelnöki munkájával, az elnök hozzátette: “Úgy gondoljuk, hogy az elnök nyilvánvalóan a kezdetektől részt vett ebben. Készek vagyunk tovább nyomozni. … és elmondhatjuk, eltérően azoktól az emberektől, akikkel találkoztunk és akik részt vettek számos tervben, mi biztosak vagyunk abban, hogy az elnök nagyon is tisztában volt azzal, mit tesz a családja.”

Az adminisztráció visszautasít

Május 9-én Ian Sams, a Fehér Ház felügyeleti és vizsgálati szóvivője nyilatkozatban kérdőjelezte meg Comer hitelességét, és a közelgő sajtótájékoztatót “politikai mutatványnak” nevezte.

“Comer kongresszusi képviselő szokás szerint gyorsan lép és a tényeket illetően könnyen téved, és alaptalanul, rosszindulatúan gyanúsítgat, miközben visszautasítja, hogy legitim módon folytassa úgynevezett “vizsgálatait” – mondta Sams. “Információkat titkolt el a nyilvánosság elől, hogy szelektíven szivárogtassa és népszerűsítse saját, gondosan megválogatott narratíváit azon általános erőfeszítéseinek részeként, hogy személyes támadásokat intézzen az elnök és családja ellen.”

Biden eközben többször is tagadta, hogy tudomása lenne családtagjai üzleti ügyeiről.

Például 2020. október 20-án Bident egy elnökjelölti vita során megkérdezték, helytelenek voltak-e fia, Hunter üzleti ügyletei Ukrajnával és Oroszországgal. Azt válaszolta: “A fiam nem keresett pénzt ezzel a kínai dologgal, amiről beszél. Nekem nem volt – az egyetlen fickó, aki sok pénzt keresett Kínával, az ez a fickó [Donald Trump]. Ő az egyetlen. Senki más nem keresett pénzt Kínából.”

A sajtótájékoztatón azonban Comer hangsúlyozta, hogy a Felügyeleti és Elszámoltathatósági Bizottság bebizonyította, hogy ezek az állítások hamisak.

“Ez hazugság volt 2020-ban, és továbbra is hazudik az amerikai népnek” – mondta a kongresszusi képviselő. “A Bidenek dollármilliókat kaptak Kínából. Elképzelhetetlen, hogy az elnök ne tudott volna róla.”

Comer azt is megjegyezte, hogy a demokraták támadásai ellenére sem fog a bizottság megrettenni a vizsgálattól.

“A demokraták támogatásával vagy anélkül továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy olyan válaszokat, átláthatóságot és elszámoltathatóságot biztosítsunk, amelyet az amerikai nép megérdemel.”

Forrás:theepochtimes.com

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek