2024.június 16.
Jusztin, Jusztina, Auréliusz

Eb 2024: lelőttek két svéd szurkolót Brüsszelben a meccs előtt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
kep 151

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Belga sajtóhírek szerint hétfő este nem sokkal hét óra után Brüsszelben a belvárostól északra egy kismotoron érkező elkövető géppisztolyával lelőtt két svéd állampolgárt, s többeket megsebesített. A helyi rendőrség a tetthelyet lezárta, az esti Belgium–Svédország Eb-selejtező helyszínén megemelte a biztonsági intézkedések szintjét. Arról egyelőre nincs hivatalosan információ, hogy ki lehetett az elkövető, sajtóhírek szerint a tettes feltöltött a világhálóra egy videót, amelyben az Iszlám Állam hívének vallotta magát.

A sudinfo.be portál szerint a Place Sainctelette közelében történt támadás során két, a cikkünk írásakor zajló belga–svéd Eb-selejtezőre érkező vendégszurkoló a helyszínen életét vesztette, többen megsérültek, s a tettes a lövöldözés kezdete előtt „Allahu Akbar!” kiáltással vonta magára a figyelmet. Az elkövető robogójáról leszállva Kalasnyikov géppisztolyával tüzelni kezdett, majd a motorjára visszaszállva elmenekült a helyszínről.

A rendőrség a helyszínt lezárta, az elkövetőt nagy erőkkel keresi. Arról egyelőre nem tudni, hogy a történteknek van-e köze az esti mérkőzéshez, s arról sincs egyelőre információ, hogy tartóztatott-e már le bárkit a rendőrség a támadás miatt.

Forrás:nemzetisport.hu

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek