2024.április 26.
Ervin, Klétusz

Egy amerikai bíróság 5 millió dollárt ítélt meg az abortuszellenes nézetei miatt elbocsátott légiutaskísérőnek

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
fvyekftxoaajfnp(1)

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A vallási meggyőződése miatt elbocsátott stewardess győzelemként értékelte a bíróság döntését, ezen kívül hozzátette, hogy Jézust illeti a dicsőség.

Az ítéletet egy texasi szövetségi esküdtszék hozta meg, számolt be róla a Breitbart News. A döntés azután született, hogy a Southwest Airlines nevű légitársaság kirúgta Charlene Carter nevű alkalmazottját, mivel nem értettek egyet annak vallási meggyőződéséből fakadó véleményével – jelentette pénteken a Fox Business hírportál.

A bírósági döntést követően Carter a Facebook-oldalán köszönte meg szeretteinek és ismerőseinek, hogy imádkoztak érte a megpróbáltatások alatt.

„A győzelemért minden dicsőség Jézus Krisztust illeti!” – írta a bejegyzésben. Egy felhasználó azt kommentelte, hogy büszke rá, amiért kitart értékei és hite mellett.

Carter a Fox Businessnek adott interjújában a szólásszabadság és a vallási meggyőződés szabadságának ünnepeként értékelte az ítéletet. A meghurcolt légiutaskísérőt jogi harcában a National Right to Work Foundation nevű szervezet segítette, akik ügyvédi támogatást nyújtottak neki. A stewardess 2013-ig tagja volt egy légiutaskísérőket tömörítő szakszervezetnek, amiből azonban kilépett, miután tudomására jutott, hogy a világról alkotott nézeteik nem egyeznek.

2017-ben Carter megtudta, hogy volt szakszervezete és annak elnöke, Audrey Stone részt vett a washingtoni Women’s March-on. Ez egy olyan, papíron a nők jogait támogató esemény, melyet annak szervezői „alulról szerveződő menetként” jellemeznek, a valóságban azonban egy hatalmas, felülről irányított, koreografált gyűlés, amelyet olyan adományozók pénzéből rendeznek meg, mint Soros György és a Planned Parenthood nevű abortuszklinika-hálózat.

Miközben a menet honlapja azt állítja, hogy „a sokszínűségben egyesülünk” azáltal, hogy „megvédjük a köztünk lévő legelesettebbeket”, az életpárti vagy a hagyományos házasságot és családot védő nőket nem látják szívesen a rendezvény szervezői.

Charlene Carter, miután tudomást szerzett erről, online felületeken kritikákat fogalmazott meg a szakszervezettel szemben. A Fox Business beszámolója szerint a légitársaság vezetői közölték vele, hogy részt kell vennie egy megbeszélésen a bejegyzéseivel kapcsolatban, amelyen később a vállalat azt firtatta, hogy miért tette közzé őket.

Nem sokkal később elbocsátották állásából.

 

Kiemelt képünkön a Southwest Airlines egyik repülőgépe. Forrás: Twitter

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához