2022.december 2.
Melinda, Vivien, Aranka
English EN French FR German DE Hungarian HU Italian IT Russian RU Spanish ES
English EN French FR German DE Hungarian HU Italian IT Russian RU Spanish ES
English EN French FR German DE Hungarian HU Italian IT Russian RU Spanish ES

Egy amerikai bíróság 5 millió dollárt ítélt meg az abortuszellenes nézetei miatt elbocsátott légiutaskísérőnek

Facebook
Email
Nyomtat
Telegram
fvyekftxoaajfnp(1)
A vallási meggyőződése miatt elbocsátott stewardess győzelemként értékelte a bíróság döntését, ezen kívül hozzátette, hogy Jézust illeti a dicsőség.

Az ítéletet egy texasi szövetségi esküdtszék hozta meg, számolt be róla a Breitbart News. A döntés azután született, hogy a Southwest Airlines nevű légitársaság kirúgta Charlene Carter nevű alkalmazottját, mivel nem értettek egyet annak vallási meggyőződéséből fakadó véleményével – jelentette pénteken a Fox Business hírportál.


A bírósági döntést követően Carter a Facebook-oldalán köszönte meg szeretteinek és ismerőseinek, hogy imádkoztak érte a megpróbáltatások alatt.

„A győzelemért minden dicsőség Jézus Krisztust illeti!” – írta a bejegyzésben. Egy felhasználó azt kommentelte, hogy büszke rá, amiért kitart értékei és hite mellett.

Carter a Fox Businessnek adott interjújában a szólásszabadság és a vallási meggyőződés szabadságának ünnepeként értékelte az ítéletet. A meghurcolt légiutaskísérőt jogi harcában a National Right to Work Foundation nevű szervezet segítette, akik ügyvédi támogatást nyújtottak neki. A stewardess 2013-ig tagja volt egy légiutaskísérőket tömörítő szakszervezetnek, amiből azonban kilépett, miután tudomására jutott, hogy a világról alkotott nézeteik nem egyeznek.

2017-ben Carter megtudta, hogy volt szakszervezete és annak elnöke, Audrey Stone részt vett a washingtoni Women’s March-on. Ez egy olyan, papíron a nők jogait támogató esemény, melyet annak szervezői „alulról szerveződő menetként” jellemeznek, a valóságban azonban egy hatalmas, felülről irányított, koreografált gyűlés, amelyet olyan adományozók pénzéből rendeznek meg, mint Soros György és a Planned Parenthood nevű abortuszklinika-hálózat.

Miközben a menet honlapja azt állítja, hogy „a sokszínűségben egyesülünk” azáltal, hogy „megvédjük a köztünk lévő legelesettebbeket”, az életpárti vagy a hagyományos házasságot és családot védő nőket nem látják szívesen a rendezvény szervezői.

Charlene Carter, miután tudomást szerzett erről, online felületeken kritikákat fogalmazott meg a szakszervezettel szemben. A Fox Business beszámolója szerint a légitársaság vezetői közölték vele, hogy részt kell vennie egy megbeszélésen a bejegyzéseivel kapcsolatban, amelyen később a vállalat azt firtatta, hogy miért tette közzé őket.

Nem sokkal később elbocsátották állásából.

 

Kiemelt képünkön a Southwest Airlines egyik repülőgépe. Forrás: Twitter

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Vélemény, hozzászólás?