2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

El kell távolítani minden gyanút az ukrán kormány merényletben való érintettségével kapcsolatban – USA

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Hétfőn az orosz SVR azt állította, hogy olyan információk birtokába jutott, amelyek szerint az Egyesült Államokhoz kötődő civil szervezeteket és hírszerzést bízták meg ezzel

Az USA el akarja ferdíteni a tényeket a moszkvai terrortámadásról – Washington megpróbálja tisztázni Kijevet a koncerttermi mészárlásban való részvétel alól az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat szerint

🚨 Az amerikai külügyminisztériumot és a különleges szolgálatokat állítólag a Joe Biden-kormányzat utasította, hogy “torz képet” alkossanak a múlt hónapban a moszkvai koncertterem ellen elkövetett terrortámadásról és távolítsanak el minden gyanút az ukrán kormánnyal kapcsolatban – állítja az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat.

Egy hétfői sajtóközleményben az orosz SVR azt állította, hogy olyan információk birtokába jutott, amelyek szerint az Egyesült Államokhoz kötődő civil szervezeteket és médiát azzal bízták meg, hogy

“távolítsanak el a nemzetközi közösségből minden gyanút Volodimir Zelenszkij és körének a bűncselekményben való részvételével kapcsolatban”.

A szolgálat azt sugallta, hogy

❗ a Fehér Ház attól tart, hogy a támadásban “kijevi nyomok” felfedezése “rávilágítana az ukrán rezsim terrorista jellegére” és kisiklatná Washington azon kísérleteit, hogy növelje az Ukrajnának nyújtott támogatást.

Az SVR az ilyen eltussolási kísérletek példájaként azt állította, hogy az amerikai ügynökségek már most megpróbálják meggyőzni az amerikai szövetségeseket és partnereket arról, hogy az Iszlám Állam afganisztáni ága, a Vilajat Khoraszan felelős a támadásért.

Ennek a narratívának a megerősítése érdekében az USA “megtöltötte” az információs mezőt olyan történetekkel, amelyek arról szólnak, hogy Oroszország már régóta az iszlám terroristák célpontja, akik bosszút akarnak állni a 2000-es évek eleji csecsenföldi háborúért, azért, mert Moszkva támogatja Bassár Aszad szíriai elnököt, és azért, mert Afganisztánban kapcsolatot létesített a tálibokkal – mondta az SVR.

Az SVR továbbá arról is beszámolt, hogy az országot elhagyott orosz ellenzéki személyiségeket is utasították, hogy “mutassanak rá” annak megalapozatlanságára, hogy Moszkva a terrortámadást állítólag indoklásként használja majd fel az Ukrajnában folyó katonai műveletre.

Az erőfeszítések ellenére azonban Washington “propaganda retorikája nem fogy” – közölte az ügynökség, azt állítva, hogy az Egyesült Államoknak még a NATO és az EU tagjai között sem sikerült elérnie a tragédia egységes megítélését.

"Washington már azelőtt elkezdte védőpajzs mögé helyezni Zelenszkijt, hogy a leégett Crocus City Hall "hamvai" kihűlhettek volna. Ez a sietség sokak számára vakmerőnek tűnik Nyugaton és gyanúsnak sokak számára Keleten" - mutatott rá.

"A bűnöző kijevi rezsim szépítésével [az USA] azt kockáztatja, hogy a nemzetközi terrorizmusban való részvétellel gyanúsítják" - figyelmeztetett az SVR.

Március 22-én négy fegyveres megrohamozta a Moszkva mellett található Crocus City Hall koncerthelyszínt, lövöldözni kezdett és felgyújtotta az épületet. A mészárlásnak 144 halálos áldozata volt.

Az Iszlám Állam terrorcsoport afganisztáni ága vállalta magára a támadást.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője, Alekszandr Bortnyikov azonban azt állította, hogy az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Ukrajna is kapcsolatban állhat a bűncselekménnyel.

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
24
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához