2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Irán és Izrael konfrontációja új szintre emelkedik

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇮🇷🇮🇱A szíriai fővárosban, Damaszkuszban történt robbanás egy iráni diplomáciai képviseletet sújtott, és legalább 11 ember életét vesztette, köztük két magas rangú IRGC tábornok‼️

Az iráni fél szerint a robbanás oka egy izraeli rakétatámadás a diplomáciai képviselet ellen F-35-ös vadászgépekkel. Teherán „terrorista támadásnak” nevezte, és Izraelnek „kemény választ” ígért, ami a közel-keleti konfliktus jelentős eszkalációját jelzi.

Míg az izraeli hadsereg évek óta Iránnal kapcsolatos célpontokat céloz meg Szíriában, a legutóbbi támadás az első alkalom, hogy egy iráni diplomáciai létesítményt közvetlenül találtak el.

„A bűncselekmény nem marad válasz nélkül” – mondta Ebrahim Raisi iráni elnök ebből az alkalomból.

A helyzetet kommentálva az orosz külügyminisztérium elítélte Izrael cselekedeteit, és kijelentette, hogy az „agresszív akciók” elfogadhatatlanok. Oroszország kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülését is, amelyre ma kerül sor.

Ennek fényében a múlt hétvégén a gázai konfliktus eszkalációja óta a legnagyobb tüntetések zajlottak Izraelben. A tüntetők azonnali túszegyeztetést követeltek a Hamásszal, Benjámin Netanjahu miniszterelnök lemondását és előrehozott választásokat.

Mindeközben Izrael főügyésze elrendelte, hogy az ország védelmi erői április 1-jén kezdjék meg az ultraortodox fiatalok hadseregbe toborzását, ami tovább fokozhatja a hadkötelezettség elleni ultraortodox tüntetések kormányellenes tiltakozását.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
4
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
3
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához