2024.május 27.
Hella, Pelbárt, Ágoston

Elérhetetlenné tette a legnagyobb felvidéki magyar hírportál tartalmait a Facebook

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
9534357068145615892

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Elérhetetlenné tette a legnagyobb felvidéki magyar hírportál, a ma7.sk tartalmait a Facebook saját felületén – közölte honlapján a hírportál kedden.

Kedves Olvasóink! A Facebook az elmúlt öt évben, mióta portálunk létezik, más konzervatív tartalomszolgáltatókhoz hasonlóan igyekezett blokkolni a tevékenységünket. Erről a folyamatról többször írtunk portálunkon is, a folyamat április 4-én odáig fajult, hogy FB-s felületünket teljesen leblokkolták

– írták a Ma7 honlapján a hírportál szerkesztői. Molnár Judit, a hírportált is magába foglaló Ma7 médiacsalád főszerkesztője az MTI-nek elmondta: a portálon megjelenő híreik elérhetőségét a közösségi hálón már tavaly ősztől jelentősen – saját adataik szerint mintegy 90 százalékkal – visszafogta a Facebook, és a helyzet most odáig fajult, hogy az oldalra posztolt új tartalmakat már egyáltalán nem tudja elérni a portál mintegy 30 ezer követője. Hozzátette: a Facebook hozzájuk eljuttatott indoklásában irányelveinek állítólagos megsértéseire hivatkozott, érdemi magyarázatot azonban nem adtak.

A legutóbb irányelv-sértőnek jelölt írás egy, a babakocsi-támogatás megszerzésének lehetőségeiről tájékoztató cikk volt

– fejtette ki Molnár Judit. Puskás Attila, a ma7.sk hírportált is működtető Pro Media Alapítvány ügyvezetője az MTI-vel közölte: ahogy a korábbi korlátozásokra, úgy a mostani teljes blokkolásra is jogi képviselőjük útján próbálnak meg konkrét magyarázatot és orvoslatot szerezni, a Facebook lépésének valós okai között pedig a hírportál konzervatív irányultságát és annak növekvő népszerűségét sejtik.

Nyílt titoknak számít, és több példa is van arra, hogy a Facebook igyekszik csökkenteni a konzervatív média elérhetőségét. Nem lennék meglepődve, ha a minket érintő lépés hátterében is ilyen igyekezet állna

– jelentette ki Puskás Attila.

Forrás: PestiSrácok

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához