2024.szeptember 19.
Diána, József
Hírek 🔊

Ellopták a brit bűnmegelőzési miniszter pénztárcáját egy rendőrkonferencián

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Diana Johnson brit rendészeti és bűnmegelőzési minisztertől ellopták a pénztárcáját, miközben a növekvő törvénytelenségről beszélt kedden egy vezető rendőri tisztviselők számára rendezett konferencián.

Az eset a Rendőrfelügyelők Szövetségének (PSA) éves konferenciáján történt Kenilworthben – erősítette meg a minisztérium a Financial Timesnak.

A warwickshire-i rendőrség arról számolt be, hogy lopás miatt nyomoznak a rendezvénynek otthont adó szállodában. Egy 56 éves férfit betörés gyanújával letartóztattak, és a rendőrség szerint azóta óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

A PSA-konferencián elmondott beszédében Johnson, aki az új munkáspárti kormány alatt tölti be a belügyminiszteri tisztséget, fogadkozott, hogy „helyreállítja a jogállamiság tiszteletét a brit utcákon, beleértve a rendőrség iránti tisztelet helyreállítását, amely sajnálatos módon hosszú évek óta erodálódott”.

A városközpontokat országszerte „az antiszociális viselkedés, a lopások és a bolti lopások járványa sújtja” – jelentette ki.

Johnson szerint „a »hihetetlen rendőrök ezreinek« és a »csodálatra méltó« munkát végző egyéb alkalmazottak erőfeszítései ellenére »szembe kell néznünk a valósággal, hogy még mindig túl sokan vannak a társadalomellenes viselkedés áldozatai, akik úgy érzik, hogy amikor hívják a rendőrséget, senki sem figyel, senki sem jön, és semmit sem tesznek«.

Ebben a hónapban az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy a börtönök túlzsúfoltságával kapcsolatos válsághelyzet közepette több ezer foglyot enged idő előtt szabadon, ami egybeesett az országszerte zajló zavargások során történt több száz letartóztatással. Nick Smart, a PSA elnöke a konferencián elmondta, hogy ezzel a lépéssel a rendőrség egy olyan vihar középpontjába került, amelyet nem ők okoztak.

A 14 évig tartó konzervatív kormányzásnak véget vető elsöprő választási győzelem előtt a Munkáspárt ígéretet tett a bűnözés visszaszorítására. Johnson megismételte pártja néhány szlogenjét a PSA-n, és a környékbeli rendőri munka újjáélesztését ígérte.

Eközben a YouGov közvélemény-kutatása szerint a brit rendőrségbe vetett bizalom rekordalacsony szintre zuhant. A britek több mint fele nem bízik abban, hogy a rendőrség képes hatékonyan kezelni a bűnözést, 15% pedig egyáltalán nem bízik a brit rendőrségben.

Mi a reakciód?
👍tetszik
8
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
4
😂vicces
😮húha
4
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek