2024.szeptember 8.
Mária, Adrienn
Hírek 🔊

Elrejthető, hogy honnan indult a rémhír a bankbetétek elvesztéséről (Hangoló 2022.12.12.)

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
0847012foldilaszlo1 scaled

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A technika lehetőséget ad arra, hogy egy sms kampány feladója rejtve maradjon – mondta a Karc FM-en Földi László titkosszolgálati szakértő. A Védett Társadalom Alapítvány elnöke annak kapcsán beszélt erről, hogy múlt hét pénteken többen is olyan tartalmú üzenetet kaptak telefonjukra, amelyek arra biztattak, hogy vegyék ki megtakarításaikat a bankokból, mert különben elveszítik azokat. A rémhír miatt több feljelentés is születetett, a hatóságok nyomoznak az ügyben.

Földi László meglátása szerint ahhoz, hogy egy ilyen dezinformációs kampány megelőzhető legyen, a titkosszolgálati munka emberi oldalát kell erősíteni, hiszen az eset megakadályozásához be kell épülni abba a körbe, amely az üzenet feladásáért felel. Nem lehet mindenben csupán a technikára hagyatkozni és figyelembe kell venni azt is, hogy politikai értelemben egy szövetségi rendszeren belül léteznek ugyan baráti országok, a titkosszolgálatok szintjén viszont érdekek vannak.

Földi László szerint a tömegmédia felelősségét, viselkedését is vizsgálni kell ilyen esetekben, mert el kell kerülni, hogy az információk terjesztése valójában csak felerősítse a dezinformációs kampány hatását.

A Magyar Nemzeti Bank büntetőfeljelentést tett Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke ellen, aki olyan hamis állításokat fogalmazott meg, amelyek veszélyeztetik a pénzügyi stabilitásba vetett bizalmat.

Forrás:Karc.Fm

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához