2024.június 22.
Paulina, Tamás

Emlékszik a Harvard elnökére, aki nem állt ki az antiszemitizmus ellen? Na, kiderült, hogy plagizálta a PhD-ját

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
809d5e8fa0c940ffb925a4f8aa0bc158

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A kibontakozó botrány könnyen az elnök pozíciójába kerülhet.

Ahogy korábban megírtuk, nemrég egy szenátusi meghallgatáson több neves amerikai egyetem, köztük a Harvard sem határolódott el az amerikai egyetemek kampuszain szervezett antiszemita megmozdulásoktól. Mint mondták, a „terrorizmus megítélése kontextus függvénye”. A meghallgatáson részt ezt az álláspontot képviselte a Harvard elnöke, Claudine Gay is, aki körül most épp egy plagizálási botrány kezd kibontakozni – írta meg Christopher F. Rufo, a CityJournal főmunkatársa.

Claudine Gay-t Amerika legrangosabb egyetemének első fekete nőjeként tartják számon, az idén nyáron kezdődött hivatali ideje viszont hamar botrányba fulladt. Dékánként, majd elnökként Gay-t azzal vádolták, hogy zaklatta és elnyomta kollégáit, valamint a Hamász Izrael elleni terrorkampányát követően nem állt ki az egyetemen burjánzó antiszemitizmus ellen.

Christopher F. Rufo szerint most exkluzív dokumentumok kerültek elő, amelyek Gay elnököt egy másik problémával is szembesülhet: 

PhD disszertációja egyes részeinél plágiumot követett el, amely sértené a Harvard saját akadémiai integritásra vonatkozó irányelveit.

Gay 1997-ben publikálta disszertációját „Taking Charge: Black Electoral Success and the Redefinition of American Policies” (A fekete választási siker és az amerikai politika újradefiniálása) címmel, a Harvardon szerzett politikatudományi doktorátusának részeként. A tanulmány a fehér-fekete politikai képviselettel és faji attitűdökkel foglalkozott. Az egyetem plágiumpolitikája alapján értékelve a politikai tanulmány legalább három problémás használati és idézési mintát tartalmaz.

A problematikusnak ítélt szövegrészekről az újságíró az alábbi bejegyzésben ír részletesen:

A szerző szerint a disszertáció az akadémiai karrier sarokköve, és az egyetemek nem véletlenül írnak elő szigorú akadémiai integritási normákat, amelyek áthágása súlyos következményekkel jár a jogsértő számára. 

Különösen a Harvard szigorú politikát folytat ezekben a kérdésekben. 

Ha egy jelenlegi harvardi hallgató ugyanolyan jellegű jogsértéseket követne el, mint Gay, az azonnal „fegyelmi eljáráshoz vezetne, akár az egyetemről való elbocsájtás követelményével is”. Ugyanennek a szabványnak kell vonatkoznia az egyetemi elnökre is – mondta Christopher F. Rufo.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek