2024.július 27.
Anna, Anikó, Joakim
Hírek 🔊

Tomboló Woke Army és „muszlim érdekvédelem” – ilyen Soros kettős világképe

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
woketombol

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Asra Quratulain Nomani (1965) indiai-amerikai író 2023-ban megjelent könyvében, a Woke Army: The Red-Green Alliance That is Destroying America`s Freedom (Woke Hadsereg: A vörös-zöld szövetség, amely elpusztítja Amerika szabadságát) c. kötetben bátor feladatra vállalkozott. A szerző, a Wall Street Journal egykori riportereként leleplezi a „woke hadsereget” – vagyis a radikális iszlamisták és szélsőbaloldali aktivisták szerinte szentségtelen szövetségét, akik a hagyományos amerikai értékekkel és társadalmi normákkal, valamint Izraellel és a zsidósággal szemben formálnak faji és kulturális alapú identitáspolitikát.

A könyv szerzője muszlim származásúként ellenzi az iszlám radikalizmust, amelyet Amerikára nézve veszélyesnek tart. Nomani bemutatja ennek a jól finanszírozott – és politikai ideológiai alapú – kapcsolati hálónak az ördögi köreit, amely először például dezinformációs weboldalak létrehozásában mutatkozott meg. Az álnevek, a hamis személyazonosságok mögé bújó szájt-működtetők célja pedig az, hogy hiteltelenítsék a muszlim reformereket és a radikális iszlám kritikusait, és hogy a muszlimokat örökös áldozatokként állítsák be a nyugati típusú társadalmakban, így Amerikában is.

Az egyik ilyen oldal a LoonWatch.com, amely 2009. április elsején, azaz a bolondok napján jött létre, és célpontjai az úgynevezett „loon-ok” voltak: lényegében bárki, aki felszólalt az iszlám szélsőségesség ellen, vagy a muszlim reformokmellett. A „névtelen számítógépes bérgyilkosok lopakodó hálózata” mögött álló ötletgazdák az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsának (CAIR) vezetői voltak. A CAIR – írja Nomani – „polgárjogi csoportnak álcázza magát, amely kizárólag a muszlim amerikaiak jogainak védelmére törekszik”.

Ennek háttere, hogy még az 1990-es évek elején fiatalamerikai muszlimok – generációs alapon szerveződve – a Virginia állambeli Herndon városában hozták létreközpontjukat a Grove Street 500. szám alatt. 1991-ben a muszlim vezetők kiadtak egy dokumentumot is a „stabil iszlám mozgalomról a Muszlim Testvériség vezetésével” és egy szerintük szükséges „civilizációs-dzsihádista folyamatról”az Egyesült Államokban, mint fontos földrajzi területen a „dzsamat”, vagyis az iszlám közösség számára. A tanulmány alcíme: „A csoport általános stratégiai céljáról Észak-Amerikában”, amely a gazdaság és a média szintjén kiterjed a befektetési házakra, a támogatáskezelőkre, a PR- és médiagépezetre, és fontosnak tartja a „muszlim testvérek”, az ideológia híveinek bejutását az észak-amerikai politikai életbeis.

kep 248

„Ez a [CAIR] hálózat lényegében antiszemita, és semmibe veszi a szekuláris amerikai értékeket” – jegyzi meg a szerző Nomani, majd hozzáteszi: „Támogatja azt a veszélyes világnézetet, hogy az iszlámnak a politika középpontjában kell állnia, hogy törvényeket, közrendet, és szabályokat kell meghatároznia.”

Ez a CAIR az, amely 2017-ben összesen 366 010 dollárt kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól, vagyis Soros Györgyszervezete közvetlen finanszírozással járult hozzá a működéséhez.

A CAIR mellett fontos szereplő a hálózatban az Észak-Amerikai Iszlám Társaság (Islamic Society of North America,röviden ISNA), amely ugyancsak a Muszlim Testvériség szervezeti frontját erősíti az Egyesült Államokban. Mindkét szervezet megjelent a Szentföld Alapítvány (Holy Land Foundation) nevű segélyszervezeti és fejlesztési alapítványmögött a Hamász (Iszlám Ellenállási Mozgalom) anyagitámogatása érdekében.

2016 és 2020 között az említett ISNA összesen 500 ezer (azaz évi százezer) dollárt kapott Soros Nyílt Társadalom Alapítványától.

A CAIR maga mintegy 12,6 millió dollárral támogatta a Hamászt, de közvetetten a Szentföld Alapítványon keresztül is finanszírozta a terrorszervezetet.

kep 249

Az Észak-Amerikai Iszlám Orvosi Szövetség (IMANA)jelentős tagsági átfedést mutat a Muszlim Testvériség frontjaként fontos ISNA-val. Az IMANA emellett együttműködik az Al Khidmat Alapítvánnyal, amely márszorosan kapcsolódik az Egyesült Államok által jegyzékbe vett kasmíri terrorista szervezethez, a Hizbul Mujahideen-hez (HM) és annak vezetőjéhez, Syed Salahuddinhoz, sőt az Al Khidmat finanszírozza a Hamászt is. 2006-ban ugyanis az Al Khidmat Alapítvány hatmillió rúpiás csekket biztosítotttámogatásként Khaled Meshaal-nak, a palesztin terrorszervezet vezetőjének.

A „woke hadsereg” Nomani könyve szerint antikapitalista, Amerika-ellenes nézeteket hirdet, és Izrael elpusztítására törekszik. Hívei a „kritikai fajelmélet” eszméjét támogatják – a kulturális marxizmus egy olyan formáját, amely a szerző értelmezésében dogmatikus propagandát hirdet arról, hogy:„Amerika alapja a rasszizmus, nem pedig a szabadság; a fehérek elnyomók, a feketék pedig elnyomottak; ameritokrácia [vagyis a társadalmi elittermelés valódi alapja] a fehér felsőbbrendűség.”

Nomani könyve szerint az illiberális muszlimok számottevőbefolyást élvezhettek az Obama-adminisztráció nyolc esztendeje alatt, egy stratégiai, összehangolt kampányeredményeként. Ez jelentős hatással volt az Egyesült Államok nemzetbiztonsági politikájára a megfigyelések gyakorlatától kezdve az iszlámról folytatott viták elhallgattatásáig, é ezek a szervezeti erők brigádszerűen viselkedve léphettek fel, a muszlimokat a méltóságuk elleni vélt sérelmekkel, mint „iszlamofóbiával” szemben megvédve.

Soros György Nyílt Társadalom Alapítványai és az 1995-ös alapítású Proteus Alap a „woke hadsereg” fő finanszírozói – ezt állapítja meg a tények fényében Nomani. Az Átláthatósági és Elszámoltathatósági Kezdeményezés (Transparency and Accountability Initiative, röviden TAI) egy Proteus általszponzorált adományozói együttműködés, amely finanszírozza a baloldali adópolitikák elfogadására irányuló erőfeszítéseket Európában és az Egyesült Államokban, és a TAI tagszervezetei közé tartozik többek között a Nyílt Társadalom Alapítványok is. E tény kérdéseket vethet fel arról, hogy vajon milyen transzparenciáért küzdhet egy ilyen hálózat, és részben szerepet játszhat-e egyfajta törekvés az amerikai szövetségi adótörvények és az iszlám radikálisok számára megfelelő finanszírozási struktúrák összehangolására is.

Az amerikai iszlamisták politikai és pénzügyi hatalmának központja a már megemlített „Grove Street 500”, amely az Iszlám Gondolat Nemzetközi Intézetének (IIIT), vagyis egy virginiai magánkézben lévő agytrösztnek az otthona, és amelyről régóta gyanítható, hogy valójában a Muszlim Testvériség amerikai frontjaként szolgál a Soros által is biztosított szervezeti hálóban.

A Grove Street 500. szám alatt működő Muszlim Testvériségmunkájából kinőtt szervezetek közé tartozik az Észak-Amerikai Iszlám Kör (Islamic Circle of North America, röviden ICNA) is, amely arra törekszik, hogy terjessze az iszlámot és előmozdítsa az iszlám életmódot az amerikai muszlimok körében.

Forrás: Tüzfalcsoport

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához