2024.április 26.
Ervin, Klétusz

Energiajogász: A szankciók katasztrófa közeli helyzetbe navigálják Európát

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
713889 9fc46329 a32b 466b adb9 91bf59c5985b

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Dr. Tóth Máté energiajogász, a Védett Társadalom Alapítvány Budapest Bizottságának vezetője szerint komoly felelősség terheli a nyugat-európai vezető politikusokat, akik rossz döntéseket hoztak.

A földgáz ára bő egy évvel ezelőtt még 20 euró volt megawattóránként, most 250 alá még a spekulatív jegyzések sem taszítják az árakat, inkább 300 euró fölött menetelnek” – nyilatkozta a Hirado.hu-nak Tóth Máté, energiajogász. A szakértő szerint az elhibázott szankciók katasztrófa-közeli helyzetbe navigálják Európát.

Komoly felelősség terheli a nyugat-európai vezető politikusokat

Az interjú során Tóth Máté többek között arra is kitért, hogy „az oroszokkal kezdett energiaháború és a nyugati szankciós politika eredményeképpen a rendelkezésre álló energiahordozók mennyisége is fogyni kezdett, kínálatoldali szűkösséget eredményezve.”

Mint fogalmazott: „ebben nagyon komoly felelősség terheli a nyugat-európai vezető politikusokat”, akik a szakértő szerint

rossz döntéseket hoztak, az elhibázott szankciókkal pedig egyenesen katasztrófa-közeli helyzetbe navigálják Európát ebben az immáron az ellátásbiztonság szempontjából is kritikus, harmadik időszakban.”

„Sikeresen Európára gyújtották a házat”

Arra a kérdésre, hogy ezek szerint sikeresen Európára gyújtották-e a házat, az energiajogász kifejtette: „Teljes mértékben ezt gondolom. Ráadásul, amikor a lakosság füstöt észlel, akkor az ipar már rég lángokban áll: mindenhol a lakosság van a gázkorlátozási, megszorítási intézkedések láncolatának legvégén.”

Mint fogalmazott:

amikor Nyugat-Európában már a lakosság esetleges ellátási nehézségeiről beszélnek, illetve a propagandavideók a lakosságot készítik fel a megszorításokra, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az ipar esetén már szörnyű hiányokkal számolnak.”

Tóth Máté szerint ez „kifejezetten aggasztó”. A szakértő aláhúzta: „ha ezek a felelőtlen döntéseikkel veszélybe sodorják a német ipart, az egész Európát recesszióba, sőt stagflációba taszíthatja”.

Az energiajogász szerint „egyébként sem a lomha brüsszeli szabályokra, tervekre, mindent túlbonyolító adminisztrációra van szükség akkor, amikor a cselekvés ideje van.”

A Hirado.hu energiajogásszal készült interjúját teljes egészében ide kattintva olvashatja.

Forrás:Mandiner,Nyitóképen: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. Fotó: MTI/AP/Mindaugas Kulbis

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. “Az energiajogász szerint „egyébként sem a lomha brüsszeli szabályokra, tervekre, mindent túlbonyolító adminisztrációra van szükség akkor, amikor a cselekvés ideje van.”
    ———————————————————————————————————————
    Pontosítsunk! Egyáltalán nincsen szükség Brüsszelre! Európa gazdag és virágzó földrész lenne az Európai Unió nélkül. Korábban is egyezmények szabályozták az európaiak életét, most is elegendő lenne egy laza EGK , és egymástól nagymértékben független, de átváltható német márka, francia frank, olasz líra, stb. Sokkal kevésbé lenne sebezhető gazdaságilag egy sokszínű, több lábon álló Európa ahol a SAJÁT NEMZETÜKNEK felelős vezetők irányítanak. Brüsszel politikai zsarnoksága pedig lassan elképesztő mértéket ölt. Az Európai Unió szép kísérlet, de jobb lenne múlt időben beszélni róla.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek