2024.május 17.
Paszkál, Ditmár, Rezeda

Európa az USA első számú gazdasági vetélytársa

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
prime minister boris johnson visits washington dc

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Ha Oroszországgal összefog és Kínával békésen együttműködik, az Egyesült Államok háttérbe szorul, legfeljebb a harmadik lehet a versenyben – mondta Peter Staněk professzor a CZ24 News-nak adott interjújában. A szlovák akadémikus szerint az ukrajnai háború Washington és az angolszász világ érdekeit szolgálja. Amerikának már sikerült éket vernie az oroszok és Európa közé, viszont ez Moszkva és Peking közeledéséhez vezetett, ami hasonlóan fenyegető az USA hegemóniájára nézve.

Staněk úgy véli, a háború kettős célt szolgál: egyszerre gyengíti az EU-t, amelynek ostoba és megvesztegethető vezetői bármikor kiszolgálják a jenkiket, és szigeteli el, azaz gyengíti szintúgy az orosz gazdaságot. Mindeközben az angolszász világ egységesül, „új birodalmat” készül alkotni.

Ha visszagondolunk, a Brexit nagyjából egybe esik a TTIP, vagyis az EU-amerikai szabadkereskedelmi egyezményről szóló tárgyalások zátonyra futásával, és a bilaterális kapcsolatok mélypontra jutásával. A kilépéspártiak többek között azzal kampányoltak, hogy az unió elhagyása megnyitja Britannia számára a lehetőséget az Államokkal és az egykori gyarmatokkal való szorosabb gazdasági együttműködésre. Ez azóta részben meg is valósult.

Aztán, ugyancsak a kilépést követően, tető alá hoztak egy „Öt Szem” nevű programot, amelynek az Egyesült Királyság mellett az USA, Kanada, Új-Zéland és Ausztrália a tagja. A részes felek titkosszolgálatai minden információt megosztanak egymással. Majd kilátásba helyezték, hogy a NATO mintájára létrehoznak egy Csendes-óceáni katonai tömböt – nyilvánvalóan Kína ellenében. A Nyugatnak tehát nem érdeke a béke. Pontosabban a „vadnyugatnak” nem, az uniós birkákat meg játszi könnyedséggel hajtják vágóhídra az angolszász cowboyok.

Forrás:bekezdések

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek