2024.május 1.
Fülöp, Jakab, Zsaklin, Jefte, József

“Felelős vagy Érte” előadás-sorozat Győrben

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az apró cselekedetek is képesek nagy változásokat elindítani, különösen, ha gyermekeink jövőjéről van szó. Április 10-én Győrött egy ilyen kezdeményezés indult útjára, amely a Védett Társadalom Alapítvány Gyermekvédelmi Kutatócsoportja és a Győri Evangélikus Egyházközség együttműködését dicséri. A “Felelős vagy Érte” gyermekvédelmi előadás-sorozat nem csupán egy esemény, hanem egy kötelezettségvállalás, hogy jobbá tegyük gyermekeink világát.

Az első rendezvényen, melyet az Öregtemplomban tartottak, az érdeklődőket Csermák Orsolya köszöntötte, majd Szekeres Katalin, a kutatócsoport vezetője a program céljairól és körülményeiről beszélt. Ezután Dr. Bagdy Emőke professzorasszony tartott megindító előadást a pszichoszexuális fejlődésről. Az eseményre nem csak szakemberek és szülők voltak kíváncsiak, hanem középiskolás diákok is, ami a kezdeményezés életképességét mutatja.

A rendezvény-sorozat folytatódik, április 18-án Hal Melinda klinikai szakpszichológus tart előadást a “Zaklatás, bullying a gyermekvilágban, interneten és a valós életben” címmel. Az előadások egészen június közepéig folynak, hat különböző előadóval, akik a gyermekek számára potenciális veszélyforrásokról beszélnek. További hét előadó pedig a szeptemberi időszaktól lesz látható, hallható.

A rendezvények ingyenesek, nem kötöttek regisztrációhoz sem, és nem csupán a győrieknek szólnak. Örvendetesen nagy az érdeklődés az előadások iránt, ami azt üzeni, hogy az emberek érzik, milyen nagy felelősség ma a gyermekek jövőjének formálása, és ezért hajlandóak is tenni érte. A szervezésben kiemelkedő szerepet vállaltak Csermák Orsi és testvére, Csermák Zsuzska, valamint Feketéné Kovács Zsuzsa, a város szervezési referense. Köszönet Nekik.

Az előadások támogatása fontos, ezért bátorítunk mindenkit, hogy amennyiben teheti, segítse a Győri Evangélikus Egyházközséget és a Védett Társadalom Alapítványt adományaival. Ez az együttműködés kulcsfontosságú ahhoz, hogy folytathassuk ezt a fontos munkát, és támogathassuk a gyermekek biztonságát és boldogságát.

A “Felelős vagy Érte” gyermekvédelmi előadás-sorozat nem csupán tájékoztat, hanem inspirál is. Arra buzdít, hogy lépjünk előre egy olyan világ felé, ahol minden gyermeknek biztonságban és támogatásban van része. Legyünk részesei ennek az átalakulásnak, és tegyük együtt a jövőt szebbé és boldogabbá gyermekeink számára.

Szekeres Kata

VDTA Gyermekvédelmi Kutatócsoport

Mi a reakciód?
👍tetszik
46
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
5
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához