2024.május 1.
Fülöp, Jakab, Zsaklin, Jefte, József

Project Nimbus: A Google mesterséges intelligencia eszközei Izrael közel-keleti rendőrállammá alakítására

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🌐🇮🇱A Google felmondta annak a 28 személynek a munkaviszonyát, akik kedden részt vettek egy 10 órás ülősztrájkban a Project Nimbus ellen, amely a Google és az Amazon együttműködése, amelynek célja felhőalapú számítástechnikai és mesterséges intelligencia szolgáltatások nyújtása az izraeli kormány és katonaság számára a folyamatban lévő gázai háború idején‼️

Március elején elengedtek egy felhőmérnököt, miután aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a szerződés lehetővé teszi a „népirtás vagy megfigyelés” lehetőségét.

A Project Nimbus körüli vita azóta tart, hogy a Google és az Amazon 2021 áprilisában elnyerte a szerződést, és mindkét cég alkalmazottai kiemelték az izraeli visszaélések kockázatát.

Mit tudunk a titkos projektről?

▪️Izrael a Project Nimbust egy többéves programként írja le, amely a zsidó állam teljes nyilvános információit a felhőbe helyezi át. A felhőszerver tárolója Izraelben lesz, és a rajtuk tárolt összes adat Izrael határain belül marad. A Project Nimbus részletei és Izrael általi felhasználási módja szigorúan titkos marad.

▪️Az Intercept által 2022 júliusában megszerzett anyagok azt sugallják, hogy a Project Nimbus arcfelismerési képességeket, automatizált képkategorizálást, tárgykövetést, valamint érzéselemzést biztosít majd a képek, a beszéd és az írás érzelmi tartalmának felméréséhez.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
2
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
6
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
4
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához