2024.április 26.
Ervin, Klétusz

Felháborító: a Kúria szerint nem jogsértő, hogy LMBTQ-szervezetek meghekkelték a gyermekvédelmi népszavazást

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
bíróság

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Így a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) által kiszabott pénzbírság is semmisnek tekintendő.

Mint arról a vdtablog.hu is beszámolt, hazafias szervezetek beadványai nyomán tizenhat genderlobbista szervezetre összesen 9 millió forintos büntetést szabott ki az NVB, amiért érvénytelen voksolásra buzdítottak a gyermekvédelmi népszavazáson.

Az ügy azonban sajnos itt nem állt meg, néhány nappal később a Kúria úgy döntött, a civil szervezetek kampányukkal mindössze a véleménynyilvánításhoz fűződő alapjogukat gyakorolták, ezért az NVB korábbi elmarasztaló határozata megváltoztatásra került.

Öröm az ürömben, hogy a Háttér Társaságnak így is fizetnie kell, ugyanis a Kúria érdemi vizsgálat nélkül utasította el a kérelmüket, és helybenhagyta az NVB által kiszabott 3 millió forintos bírságot. Továbbá bírság kiszabása nélkül ugyan, de szintén érdemi vizsgálat nélkül söpörték le az asztalról az Amnesty International Magyarország beadványát, ami miatt a szervezet (a Háttér Társasággal együtt) az Alkotmánybírósághoz fordul.

(MTI nyomán)

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

3 válasz

  1. Ez a kurianak nevezett satanista, libsi, haza es nemzet arulo banda sorozatban tapossa meg nem hogy a torvenyeket, a tarsadalmi igazsagossagot, de az emberi let minimumat is, es pofatlanul csufot uz mindenbol, amit csak egy kicsit is civilizacionak vagy erkolcsnek lehetne nevezni. Kirugni mindet, es ha hoborognek, tomlocbe veluk, amig nem keso.

  2. Kicsit vitázom a cikkel is és a hozzászólásokkal is. Milyen jogszabályt sértettek meg azok, akik érvénytelen szavazásra buzdítottak? A Kúria nem talált ilyent, és én sem látok. Természetesen elítélem a történteket. Úgy látom: a szóbanforgó szervezetek nem egyszerűen éltek egy joggal, hanem visszaéltek vele. Mert semmi nem tiltja, hogy valaki egy szavazáson érvénytelenül szavazzon, joga van rá. Nagykorúságom kezdetétől egészen 1990-ig majd minden úgynevezett választáson megtettem. Nem volt ugyanis mód másképp jelezni, hogy nem értek egyet a rendszerrel.
    Szerintem most nem a Kúriára kell haragudni, hanem azt végiggondolni, hogy megakadályozható-e egy törvénymódosítással az, hogy a kisebbségi vélemény az érvénytelen szavazások miatt többségivé váljék. Természetesen visszamenőleg már nincs mit tenni, de lehet még ilyen helyzet.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek