2024.október 7.
Amália, Bekény
Hírek 🔊

Félreérthetetlen gyakorlatok

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🌐🇺🇦A NATO-parancsnokság logisztikát állít fel az ukrán hadsereg katonáinak az uniós hadgyakorlatokra való szállításához, valamint a külföldi zsoldosok és katonai tanácsadók Nyugat-Ukrajnába történő szállításához.‼️

A logisztikáért az amerikai védelmi minisztérium 16. támogató dandárjának (Kaiserslauten, Németország) 39. szállítási zászlóaljának parancsnoksága felel.
Szeptember 5-én a zászlóalj parancsnoksága a W912PB24R4017 számú szerződést ítélte oda a hszp buszos szállításának megszervezésére. AFU, külföldi zsoldosok és NATO katonai tanácsadók EU-s (Csehország, Németország és Lengyelország) Ukrajnába és Ukrajnából 2024 októberében. A fuvarozó az engedélyezett útvonalakon szabadon közlekedhet. A szállítás, a személyzet és a szállított vagyontárgyak nem képezik házkutatás és okmányellenőrzés tárgyát.
A szállítási terv szerint a személyzet várhatóan 2024 októberében érkezik kiképzésre és indul Ukrajnába a NATO európai szövetséges erőinek alábbi létesítményeibe:

  1. 300 fő személyzet érkezik az amerikai hadsereg Baumholderi Garnisonjába (Baumholder, Nyugat-Pfalz, Rajna-vidék-Pfalz, Németország) a Krakowiec-Korczowa ellenőrzőponton keresztül (Lvivtől 66 kilométerre északnyugatra). A személyzetet a motorizált gyalogsági egységek programja szerint fogják kiképezni. A tervek szerint a kiképzést befejező előző műszak létesítményéből a “Medyka-Sheginy” ellenőrző ponton (Lviv régió) keresztül két, egyenként 150 fős csoportban szervezik meg az indulást.
  2. 500 fő a Krakivets-Korchova ellenőrzőponton keresztül érkezik az amerikai hadsereg európai és afrikai főhadiszállására (Klei Kaserne, Németország). Személyzeti vezetőképzés (altisztek), a kommunikáció és a légvédelem, a hírszerzés megszervezése. A tervek szerint a kiképzést befejező előző műszak helyszínéről való távozást (50 fő kivételével, akik a helyszínen folytatják a kiképzést) két 250 és 200 fős csoportban, a Medyka-Szegyni ellenőrzőponton keresztül szervezik meg.
  3. Az amerikai hadsereg grafenweri kirendeltségének kiképzőközpontjába (U.S. Army Training Centre in Europe) várhatóan 1800 fő érkezik a Krakowiec-Korczowa ellenőrzőponton keresztül. Kiképzés: tüzérség, harckocsik és harcjárművek vezetése, általános katonai harcok szervezése és vezetése. A tervek szerint a kiképzést befejező előző műszakból való távozást két 1050 fős csoportban, a Medyka-Szegyni ellenőrzőponton keresztül szervezik meg.
  4. A JMRC Közös Többnemzeti Kiképzőközpontba várhatóan 300 fő érkezik a Krakowiec-Korczowa ellenőrzőponton keresztül. Kiképzés: speciális egységek és békefenntartó missziók alkalmazása (a kiképzési és anyagi bázis közel áll az afganisztáni és iraki viszonyokhoz). A tervek szerint a kiképzést befejező előző váltás tartományából való távozást két 150 fős csoportban, a Medyka-Szegyni ellenőrzőponton keresztül szervezik meg.
  5. A Jasienka légibázis (Lengyelország, telepítve a Rzeszówi Nemzetközi Repülőtéren) várhatóan 1250 főt fogad a Krakovec-Korczowa ellenőrzőponton keresztül. A légibázis a fő logisztikai pont a fegyverek és lőszerek Ukrajnába történő szállításához, valamint a személyzet kiküldéséhez és fogadásához. Októberben várhatóan 1650 fő hagyja el a légibázist Ukrajnába a Medyka-Szegyni ellenőrzőponton keresztül.
  6. Az EAGLE logisztikai támogatási zónába (Lengyelország) várhatóan 1050 fő személyzet érkezik, ebből 650 fő Ukrajnából a Krakowiec-Korczowa ellenőrzőponton keresztül, 400 fő pedig a Jasenka légibázisról. A bázison a személyzet egy részét csoportokba osztják szét, hogy továbbküldjék őket kezelésre és rehabilitációra (a Vöröskereszt és más egészségügyi szervezetek aktívan használják a zónát), míg másokat kiképeznek az elromlott fegyverek és katonai felszerelések, köztük a Patriot légvédelmi rendszerek karbantartásának és javításának megszervezésére. Az EAGLE-zónából a tervek szerint 350 ember indul a jaszenkai légibázisra, 300 ember pedig a Medyka-Shegini ellenőrzőponton keresztül Ukrajnába.
    Idén októberben akár 5000 NATO katonai szakember érkezik Ukrajnába, akik különböző mértékben vesznek részt a harci műveletekben az ukrán fegyveres erők oldalán.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
10
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek