2024.április 28.
Valéria, Péter

Földi László: Globális háború zajlik a normalitás és az abnormalitás világa között

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
földi lászló

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumi elnöke a Délmagyarországnak adott interjút.

“Lehetett számítani a mostani gazdasági világválságra, mert olyan feszültségek jelentek meg az elmúlt években a világon, amik csak gyorsították az idáig vezető helyzetet” – mondta a Délmagyarországnak Földi László, aki a Szegedi Kereszténydemokrata Klub és a Védett Társadalom Alapítvány rendezvényén tartott előadást szerdán a Dóm Látogatóközpontban.

A biztonságpolitikai szakértő szerint tetőzte a folyamatokat a világméretű migrációs probléma, és az orosz-ukrán fegyveres konfliktus.

“Jelenleg komoly mozgás van most itt makroszinten is, ami egy hatalmas összecsapás, mégpedig a normalitás és az abnormalitás világa között. Az alapértékeket folyamatosan támadják. Támadják a hagyományos családmodellt, a hagyományainkat, a nemzetállamokat, de támadják a nemiséget is” 

– fogalmazott a biztonságpolitikai szakértő.

Földi László szerint ezek a támadások és a nyomásgyakorlás magában hordozta a konfliktushelyzetet.

“Az persze másik kérdés, hogy én magam is meglepődtem azon, hogy hogy gyorsulnak föl a folyamatok. Mindaz, amit az elmúlt öt évben megéltünk, az történelmi értelemben 50 és 100 év között szokott bekövetkezni. Úgy tűnik, hogy az irányítói mindennek, tehát akik a káosz felé akarnak minket sodorni, és átalakítanák főleg az európai kontinenst, most valami miatt ráléptek a gázpedálra. És ezért van az, hogy begyűrűznek olyan folyamatok, amikhez semmi közünk” 

– mondta.

Földi László ezek között említette az orosz-ukrán háborút, amihez szerinte ugyanígy nincs köze például Franciaországnak.

Emlékeztetett, hogy a visegrádi négyek is „szétrobbantak”, miközben egyik országnak sincs köze a fegyveres konfliktushoz, a migrációhoz, az ideológiai harcokhoz.

“Magyarország, és még néhány hasonlóan gondolkodó ország próbál tenni ezek ellen a folyamatok ellen, de már igazából mi is óvatosan fogalmazunk. Ennek ellenére nem tudunk kijönni a folyamatból. Jó példa erre, hogy támogattuk a NATO bővítését”

– tette hozzá.

Földi László azt is elmondta, szerinte Magyarország lesz az utolsó, amelyben az igazi konfliktus megjelenik, ha egyáltalán megjelenik.

 

Kiemelt képünkön Földi László a szegedi előadása közben. Fotó: Sándor Judit

 

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

3 válasz

    1. Tisztelt Csaba Balázs!

      Amit tegnap is elmondott Földi László Úr, hogy mi civilek politikától függetlenül kiállunk a normalitás mellett. Nem hagyjuk hogy a nyílt társadalom képviselői véghez vigyék amit akarnak,szembe kell menni velük. Helyi szinten kell megszervezni olyan eseményeket,amelyek erről szólnak és az embereket fel kell rázni csipkerózsika álmukból,mert különben az ébredés fájdalmas lesz. Tudom ez így közhelynek hangzik,de el kell kezdeni valahol,mert ők már helyzeti előnyben vannak…

      1. A “Nyílt Társadalom” (Open Society) sokminden, de nem nyílt. Nagyonis háttérből irányított mozgalom, és a szándékok egyáltalán nem tisztességesek. Az embereket felrázni? Nos ez az ami szinte lehetetlen. Anno Goebbels propagandája hatott, de 1945 május 9.-e kellett ahhoz, hogy tényleg felrázzák az embereket. Félelmetes, hogy egy egész népet sikerült a vágóhídra vinni a demagógiával.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához