2024.május 13.
Szervác, Imola, Imelda

Dr. Tóth Máté: A nemzetközi jog szerint akár háborús bűncselekménynek is minősülhet, ha az ukránok pajzsként használják a civil lakosságot

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
tóth máté hír tv

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Dr. Tóth Máté energiajogász, a Védett Társadalom Alapítvány Budapest Bizottságának vezetője és Stier Gábor külpolitikai elemző volt a Háború Ukrajnában című műsor június 29-i adásának vendége.

Ukrajna a nemzetközi jog szerint háborús bűnt követ el, amikor a civil lakosságot pajzsként használja, valamint civil intézményekbe telepít fegyveres erőt – hangzott el a Hír TV Háború Ukrajnában című műsorának június 29-i adásában.

A téma annak kapcsán jött fel, hogy az ukránok közlése szerint az oroszok egy plázára lőttek rakétát Kremencsukban, melynek következtében több mint tízen életüket vesztették. Azonban az orosz fél állítása szerint, melyet később az ukránok is elismertek, a támadás célpontja nem a bevásárlóközpont volt, hanem egy közeli gyárüzem, a tűz onnan terjedt át.

Oroszország szerint az üzemben ukrán fegyverek és katonák voltak, ezért vették célba. Ha ez igaz, az jogilag háborús bűnnek számít, ugyanis több nemzetközi egyezmény is tiltja, hogy a védekező fél a civil lakosságot pajzsként használja, valamint civil intézményekbe telepítsen fegyveres erőt – húzta alá Dr. Tóth Máté energiajogász, a Védett Társadalom Alapítvány Budapest Bizottságának vezetője, amit Stier Gábor külpolitikai elemző is megerősített.

 

A teljes adást itt lehet megtekinteni:

 

 

Kiemelt képünkön Tóth Máté. Forrás: Hír TV

 

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Sajnálatos, de a modern(?) hadviselés tényleg feláldozza a civil lakosságot. Iskolák, kórházak lapos tetejére rakott légvédelmi ágyúkkal, stb. A kevésbé modern hadviselés is pusztította a civil lakosságot. Hadd emlékeztessek Drezdára ahol alig voltak német csapatok, de legkevesebb 200.000 civil bombáztak foszfor- és hagyományos bombákkal, minek következtében az emberek nagyobb része megfulladt és/vagy megégett. Hirosimára és Nagaszakira eleve azért dobtak atombombát, hogy megnézzék, hogyan hat az emberekre.. Mondanom sem kell, hogy a rendfenntartó erőkön kívül nem voltak fegyveresek ebben a két városban.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek