2024.május 26.
Fülöp, Evelin

Földi László: Már nem érzékenyítés, hanem brutalitás zajlik bizonyos progresszív célokért

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
763709 foldi laszlo

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumának elnöke szerint „egészen ordenáré módon néznek minket hülyének” Davosban.

„Nem akarok cinikus lenni, de miért is kell annyira odafigyelni Davosra? Azért, mert erőltetik, hogy figyeljünk!”, kezdte interjúját az Ultrahang műsorában Földi László. A Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumának elnöke szerint ugyanakkor elrémítő, amit a világ vezetői a Világgazdasági Fórumon tesznek, miközben a rendezvény nem kimondottan a transzparenciáról híres. A Föld nyolcmilliárdos népességének sorsáról dönt a 2500 résztvevő, holott az eltérő kultúrák eltérő logikák eredményeképpen mást és mást gondolnak arról, mi lenne a jó számukra. A döntéshozók ugyanakkor egy bizonyos logika alapján, homogenizált módon gondolkodnak. 

Földi László értékelése szerint tapasztalható egyfajta pánikhangulat Davosban, mert most sokan azt látják, hogy a globalizáció üteme megtört. Mint mondta,

csapdahelyzet alakulhat ki körülöttünk, amennyiben az általuk ideálisnak tartott jövőképet tartjuk abszolút követendőnek.

Megfogalmazása szerint már nem érzékenyítés, hanem brutalitás zajlik bizonyos progresszív célok elérése érdekében. Hangsúlyozta: a történelmi európai rend felrúgása zajlik, ennek keretében idézték elő az orosz-ukrán konfliktust is annak érdekében, hogy Oroszországot leválaszthassák Európáról. 

„Egészen ordenáré módon néznek minket hülyének”, mondta. Földi László hangsúlyozta: Davos téves irányba viszi a világ menetét, amivel szemben „a normális élethez ragaszkodók” kiállására és felszólalására van szükség. 

Arra is figyelmeztetett, hogy az orosz-ukrán konfliktus valójában nem kétszereplős, amit meglátása szerint egyre több ember ismer fel világszerte. Ezek az emberek alternatívákat keresnek, tette hozzá. Kijelentette: ma az elsődleges feladat Európában a megtámadott nemzetállamok megmentése, ez ugyanis az az alap, amire építkezni lehet. 

Oda kell figyelni arra, amit Davosban mondanak, csak nem kell végrehajtani”, mondta.

Földi László szerint helyes, hogy Szijjártó Péter idén részt vesz a tanácskozáson, mert így lehetőség nyílt arra, hogy a magyarhoz hasonló elképzelések teret nyerjenek és a nemzetállami létet értékként tételező kormányok beleállhassanak a vitákba. 

A szakértő nem tartja kizártnak, hogy ha sarokba szorítják, Oroszország kiterjesztett háborúba kezd, olyan forgatókönyvekkel, amelyekre a háború kezdetén még maguk az orosz vezetők sem gondoltak. Példaként az űrtechnikai megoldásokat és a biológiai fegyvereket említette. 

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

2 válasz

  1. Kedves Suzanna! Nem értek Veled egyet, mert én nem szeretnék senkit “írtani”, hiszen akkor mi is olyanná válnánk, mint azok, akik a halál kultúráját támogatják. Az viszont tény, hogy a pedofilok megérdemelnének egy alapos megregulázást, de attól tartok, hogy az ő esetük inkább a patológia tárgykörébe tartozik.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek