2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Fontos fejlemény: Macron és Scholz is akcióba lendült a magyar alku érdekében

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
7631a54f895f41c4b65971f1d1792f2a

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A francia elnök és a német kancellár mindent megtesz annak érdekében, hogy legalább 10 milliárd eurót megkapjon Magyarország a neki tényszerűen járó forrásokból.

Emmanuel Macron francia elnök és Olaf Scholz német kancellár nyomást gyakorolnak Ursula von der Leyenre, az Európai Bizottság elnökére annak érdekében, hogy szabadítson fel 10 milliárd eurónyi befagyasztott pénzt Magyarországnak – írja a Neue Zürcher Zeitung, amely azt állítja, hogy a Bizottság meghajol Orbán Viktor előtt.

A lap emlékeztet, hogy a Bizottság álláspontja szerint a magyar kormány valós lépéseket tett a jogállamisági feltételek teljesítése érdekében, civil szervezetek viszont azt állítják, ezek csak „kozmetikai reformok”.

Macron és Scholz szerepéről egyébként már a Politico is írt, igaz, más megközelítésből: a portál újságírója úgy véli, Macronék vesztesek, mert el kell majd magyarázniuk a lakosságnak, miért használják fel a tőle beszedett adót arra, hogy olyan kormányt finanszírozzanak, amely valójában Oroszországot támogatja a háborúban.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához