2024.április 19.
Emma, Malvin, Zseraldina

Fordulat: Scholz állítólag attól tart, hogy a NATO egy esetleges orosz támadás esetén nem védené meg Németországot

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
808975 olaf scholz(1)

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Politico szerint megkérdőjelezhető a német kancellár érvelésének alapjául szolgáló logika.

Nem hivatalos, sajtóban megjelent jelentések szerint Olaf Scholz kancellár azért nem hajlandó átadni a vadászgépeket Ukrajnának, mert attól tart, hogy a NATO nem fogja megvédeni Németországot Oroszországgal szemben.

A Politico szerint például „kiderült, hogy Scholz számára az eszkalációnál is nagyobb félelem, hogy

a NATO, és különösen az Egyesült Államok nem avatkozna be, ha Oroszország megtorló akciót indítana mondjuk Németország ellen.

Ez az aggodalom – a német kormány egyik tanácsadója szerint – az oka annak, hogy Scholz ragaszkodott ahhoz, hogy Washington beleegyezzen Ukrajna M1 Abrams harckocsik szállításába, mielőtt a kancellár feloldaná vétóját a német gyártmányú Leopard 2 harckocsik szállítása ellen”

Kifejtette a Politico, hogy „bár a NATO-szerződés 5. cikke felszólítja a szövetség tagjait, hogy támadás esetén támogassák egymást, nem követeli meg a szövetségesektől, hogy katonai erővel válaszoljanak. »Ha az Egyesült Államok közvetlenül érintett, nagyobb valószínűséggel alkalmaz katonai erőt európai szövetségesei védelmében« – mondta Carlo Masala, az ország politikai vezetéséhez szorosan kötődő német katonai szakértő a héten a német közszolgálati televízióban. »Ez egy nagyon erős érv Scholz számára, és ezért ragaszkodik ahhoz, hogy az USA részt vegyen«”.

Scholz nem bízik az USA-ban

Más szóval, Scholz nem bízik az USA-ban: „Tekintettel arra, hogy Washington mintegy 40 000 katonát állomásoztat Németországban, és már nagyjából 30 milliárd dollár katonai segélyt folyósított Ukrajnának (ez több mint tízszerese a németországi összegnek), ésszerűen megkérdőjelezhető a Scholz érvelésének alapjául szolgáló logika” – tette hozzá a lap.

Forrás:Mandiner, Nyitókép: ANDRE PAIN / AFP

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. “Olaf Scholz kancellár azért nem hajlandó átadni a vadászgépeket Ukrajnának, mert attól tart, hogy a NATO nem fogja megvédeni Németországot Oroszországgal szemben.”
    Talán nem ok nélkül gondolja így..

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek