2024.április 20.
Tivadar, Tihamér, Töhötöm

Forró témává vált az LMBTQ-kérdés Svédországban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
pexels alexander grey 3802075

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Továbbra is teljes gőzzel dübörög a szivárványos gyarmatosítás Svédországban, ugyanakkor az előző évek gyakorlatától eltérően az LMBTQ-propagandisták már számos esetben komoly ellenállásba ütköznek, amely egyre nagyobb megrökönyödést kelt a csendes elfogadáshoz szokott kisebbség köreiben. A hangok felerősödése elsősorban az őszi választáson történelmi sikert elért Svéd Demokratáknak köszönhető, akiknek jelentős befolyásuk van a jobboldali kabinet politikájára, és nem rejtik véka alá az LMBTQ-gépezetről alkotott véleményüket. A baloldal szerint egyenesen az orbáni politika jelenik meg Stockholmban.

Miközben Ferenc pápa magyarországi látogatásakor – és korábban többször is – élesen bírálta a genderlobbit, amelyet az ideológiai gyarmatosítás alantas útjának nevezett a karmelita kolostorban, a svédországi civil szervezetek mellett a svéd egyház gőzerővel dolgozik az LMBTQ-témák népszerűsítésén. 

A héten a dél-svédországi Växjö városában – ami egyben a svéd evangélikus egyház egyik püspöki székhelye is – Pride-fesztivált tartanak, amelyben az egyház is tevékenyen rész vett, és amelyen a gyerekeknek is LMBTQ-tematikájú programokkal akartak kedveskedni.

Többek között genderteológiai előadást és a különböző identitású családi konstellációkról szerveztek beszélgetést, valamint egy játékos tojáskeresést is tartottak. A „játék” keretmeséje szerint két férfi szerelmes, és szeretnének gyereket vállani. Úgy döntenek, örökbe fogadnak egy krokodiltojást, de az eltűnik, ezt kell megkeresniük a gyermekeknek.

Az egyházmegye püspöke a közösségi médiában magyarázta, miért fontos neki a Pride. Frederik Modeus azt mondta, hogy sok országban üldözik és megölik az LMBTQ-közösség tagjait és még az országban is sok helyen elfogadhatatlan elnyomás uralkodik. Ez utóbbi félmondatával feltehetően az utóbbi időkben meghiúsított LMBTQ-eseményekre gondolhatott.

A Växjö Pride-on fellépett, sőt az esemény ünnepi szónoka volt Lady Busty, azaz „Melles Hölgy” és Miss Shameless, vagyis az „Arcátlan Kisasszony” művésznevű transzvesztita. A drag queenek arról váltak hírhedté, hogy számos vidéki közkönyvtárban hirdettek meseolvasásokat gyerekeknek, amelyeket részben megakadályoztak jobboldali önkormányzati képviselők.

A téma országos visszhangot kapott, sőt az elmúlt hétvégén a parlamenti pártok vezetői televíziós vitájának egyik legindulatosabb témájává vált. A Svéd Demokraták (SD) pártelnöke, Jimmie Åkesson szerint elfogadhatatlan, hogy közpénzt kapjanak az LMBTQ-propagandát terjesztők, valamint annak a véleményének adott hangot, hogy a közfinanszírozott kultúra politikailag irányított és ellenőrzött. A pártvezető azt szeretné elérni, ha a kultúrpolitika a kulturális örökségre és a valódi gyermekkultúrára fókuszálna, nem a baloldali eszmékre. Vitapartnere, a zöldek társelnöke (a párt korábban a kulturális tárcát vezette) érvek helyett csak homofóbnak bélyegezte a pártelnököt. 

Az előző miniszterelnök, a szociáldemokraták pártelnöke, Magdalena Andersson a vitán arról beszélt, hogy a jelenlegi jobboldali kormány – amelyet a svéd demokraták kívülről támogatnak – veszélyes a demokrácia alapjaira, ugyanis túl nagy befolyása van a kormánykoalícióra. Példaként említette, hogy politikusaik országosan közbelépnek a nekik nem tetsző események leállítása érdekében, utalva a transzvesztita meseolvasásra. Andersson szerint a jobboldali kabinet tekintélyelvű irányba terelgeti Svédországot, amihez Orbán Viktor szolgál példaként. „Ez Orbán Viktor kézikönyve, amit most látunk, amiből lépésről lépésre inspirálódnak. Az LMBTQ-kérdés ennek csak egy része.” Ulf Kristersson, miniszterelnök, a Mérsékeltek párt elnöke úgy reagált, hogy a demokrácia felszámolásával való riogatás nem más, mint sértegetés, ahelyett, hogy ténybeli problémák megoldásával foglalkoznának.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek