2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Gentiloni: Európa felkészült az orosz gázcsap elzárására

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
pexels sophie louisnard 6042638

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az Európai Unió “jól fel van készülve” arra az esetre, ha Oroszország teljesen leállítaná az Európába irányuló földgázszállítást, köszönhetően tárolási kapacitásainak és az energiatakarékossági intézkedéseknek – jelentette ki Paolo Gentiloni, az EU gazdaságpolitikai biztosa.

“Jól felkészültünk, hogy ellenálljunk Oroszországnak, ha szélsőséges módon használnák a földgázfegyvert” – mondta Gentiloni szombaton újságíróknak az olaszországi Cernobbióban a The European House – Ambrosetti által szervezett gazdasági fórum margóján.

“Nem félünk Putyin döntéseitől, elvárjuk az oroszoktól, hogy tartsák tiszteletben a szerződéseket, és ha nem teszik, készek vagyunk reagálni” – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnökre utalva.

A Gazprom orosz nagyvállalat pénteken bejelentette, hogy az Oroszországot Észak-Németországgal összekötő Északi Áramlat I. vezetéket “teljesen” lezárják, amíg a turbina olajszivárgását ki nem javítják. A vezetéket szombaton tervezték újra megnyitni egy háromnapos karbantartási és javítási műveletet követően.

Moszkva ezzel a lépéssel a G7-országcsoport azon pénteki bejelentésére reagált, amely szerint ideje lenne maximálni az orosz földgáz- és kőolajimport árát.

Forrás:Portfolio

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. “Az Európai Unió “jól fel van készülve” arra az esetre, ha Oroszország teljesen leállítaná az Európába irányuló földgázszállítást, köszönhetően tárolási kapacitásainak és az energiatakarékossági intézkedéseknek – jelentette ki Paolo Gentiloni, az EU gazdaságpolitikai biztosa.”
    —————————————————————————————————————-
    Orvost kell hívni hozzá, elég komolynak látszik az eset.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához