2024.június 20.
Rafael, Dina

Giorgia Meloni: A kommunisták utódai nem leckéztethetik a jobboldalt!

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
ff7ab9cf134c689b44bd279eb51b6c38 1039558470

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

– A kommunisták és a szocialisták annak idején az európai közösség ellen szavaztak a szocialista internacionáléhoz való csatlakozást választva, így utódaik nem adhatnak leckét Európáról a jobboldalnak – jelentette ki Giorgia Meloni miniszterelnök, az Olasz Testvérek (FdI) elnöke a jobboldal politikai, közéleti találkozóján mondott záróbeszédében vasárnap. Giorgia Meloni történelmi fordulópontnak nevezte a 2024-es európai parlamenti választásokat.

Az újságíróknak, akik azon törik a fejüket, hogy milyen többség alakulhat Brüsszelben, azt üzenem, hogy aki az Olasz Testvérekre adja szavazatát a jövő évi európai parlamenti választásokon, nem az agyafúrt taktikázást, hanem a nemzeti hovatartozást és az európai álom megvalósítását választja, melyre Rómában hatvanhat évvel ezelőtt került sor

– jelentette ki Meloni az Európai Gazdasági Közösséget létrehozó 1957-es római szerződésre utalva.  A jobboldali politikus hozzátette, akkor a kommunisták és a szocialisták ellene szavaztak, a szocialista internacionáléhoz való csatlakozást részesítve előnyben, ezért most az utódaik nem adhatnak leckét Európáról.  

Giorgia Meloni felszólalása a jobboldal négynapos politikai, közéleti találkozóját zárta. Az Atreju nevű találkozó a római Angyalvárnál zajlott olasz és nemzetközi vendégekkel. A résztvevők között volt Rishi Sunak brit kormányfő, Edi Rama albán miniszterelnök, valamint Elon Musk dél-afrikai származású amerikai milliárdos.

A római miniszterelnök úgy értékelte, nagyon nehéz év ér véget, és 2024 is olyan jelentős kihívásokat mutat, melyekkel csakis egy magasrendű eszmék vezette politikai közösség képes szembeszállni. 

Minden lehetséges eszközzel megpróbálnak majd bennünket akadályozni. Attól tartok, hogy nem törvényes úton is

– fogalmazott Meloni.

A migrációval kapcsolatban Giorgia Meloni elismerte, hogy az olasz közvélemény gyorsabb megoldást remélt az érkezések megállítására. Elismerte, hogy a migráció a legösszetettebb probléma, melyet kormányának meg kell oldania. – Nem érdekelnek a kerülőutak, készen állok megfizetni az árat akár népszerűségvesztéssel is, de olyasmivel próbálkozom, ami eddig senkinek sem sikerült; igazi, szerkezeti, végleges választ akarok adni a problémára – hangoztatta Giorgia Meloni.

A vendégként meghívott Matteo Salvini, a szintén jobboldali kormánypárt, a Liga vezetője kijelentette: – Európában akkor győzünk, ha a versengés nem a jobboldali erők között zajlik, hanem ha a baloldalt szembesítjük az utóbbi évtizedekben általa végzett pusztítással. A baloldal a fejlődés és az emberiség ellensége az európai kontinensen.

Salvini hozzátette, csakis egységes jobbközéppel lehet elküldeni a baloldalt és Soros Györgyöt Európából.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek