2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Gyűlölet-bűncselekménnyel vádolják a sátánista szentélyt leromboló keresztény veteránt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Michael Cassidy ellen kedden gyűlölet-bűncselekmény miatt emelt vádat a Polk megyei ügyészség Iowában.

Ahogy arról az axioma.hu is beszámolt, 2023 december 23-án Michael Cassidy ledöntötte, majd lefejezte az iwoai Capitólimban emelt sátánista Bahomet szobrot. A Mississippiben élő 35 éves Cassidy beismerte tettét és önkéntesen feladta magát az épületben tartózkodó rendőröknél. Akciójáért ezt követően őrizetbe vették és négyrendbeli rongálással vádolták meg.

Bírósági dokumentumok szerint a szoborban okozott kár helyreállítása 750 és 1500 dollár közötti költséget jelenthet – számolt be a Daily Wire. A Polk megyei ügyészség szerint Iowa állam gyűlölet-bűncselekményről szóló törvénye értelmében Cassidy „egyéni jogokat sértett”.

A dokumentumok azt is megjegyzik, hogy az új bizonyítékok fényében a vádat három rendbeli rongálásra emelték, amely az Egyesült Államokban ,,D kategóriás felony” bűncselekménynek számít. Ez azt jelenti, hogy elmarasztaló ítélet esetén Cassidy-re legalább 1 év szabadságvesztést és jelentős pénzbírságot is kiszabhatnak.

„A bizonyítékok azt mutatják” – mondta Lynn Hicks, a Polk Megyei Ügyészség szóvivője – „hogy a vádlott a bűnüldöző szervek és a nyilvánosság előtt olyan kijelentéseket tett, amelyek arra utalnak, hogy a tulajdont a sértett vallása miatt rombolta le.”

A sátánista szobor Capitóliumban való kiállítását Iowa állam engedélyezte helyi Sátánista Templom számára. Incidense után Cassidy a Republic Sentinel-nek elmondta, hogy miért döntött úgy, hogy megsemmisíti a szobrot:

„Megláttam ezt az istenkáromló szobrot és felháborodtam. A lelkiismeretem márpedig az Isten igéjének a foglya, nem pedig egy bürokratikus rendeleté, úgyhogy cselekedtem.”

„Lehet, hogy a világ azt mondja a keresztényeknek, hogy engedelmesen fogadják csak el a sátán legitimációját, de az alapító atyák egyike sem tartotta volna a sátáni oltárok kormányzati szentesítését az államok törvényhozásának épületeiben, az első alkotmánykiegészítés értelmében védettnek” – fűzte hozzá.

Cassidy jogi költségeinek fedezésére már több, mint 90 ezer dollár gyűlt össze a GiveSendGo oldalon.

Forrás:Axioma

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
7
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. A pecsétek már készen vannak ( néha készülnek újabbak, mint például : toxikus, maszkulin, stb… ) és egy kéz felemeli és ráüti arra, akinek saját véleménye van, aki túl önállóan mer gondolkodni, ( hát még ha nyilvánosan beszélni, vagy cselekedni is… ) aki “nem úszik az árral” , aki inkább más zenére, mást táncolna . A szólás, és vélemény szabadság nevében így lesz a sátánt nem kedvelőkből “gyűlölet keltők ” , ( ha kiderülne, hogy a sátán egy másik faj ) esetleg rasszisták, sátán-fóbok, vallási fanatisták, vallási szélsőségesek, kirekesztő, antidemokratikus elemek. A pecsétek megvannak, a hozzá csatolható fogalmak modulként kicserélhetőek szükség szerint, a hülyeség, a szellemi megrontás és káoszteremtés pedig folyik tovább.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához