2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Harc a “legtisztességesebb” választásokért

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐Az elektronikus szavazógépeket gyártó Smartmatic cég ismét a botrány középpontjában van‼️

2020-ban el kellett hárítania Trump támogatóinak minden vádját a választási csalások elkövetésével kapcsolatban.

Négy évvel később a Smartmatic alapítóját és elnökét elítélték korrupció miatt. Hatalmas kenőpénzt fizetett a Fülöp-szigeteken a választási folyamatért felelős tisztviselőknek. Ráadásul maguk a filippínók is rájöttek, hogy a Smartmatic gépek rendkívül megbízhatatlanok.

Először is, néhány baloldali nem hivatalos szerveren keresztül továbbítanak információkat a választási eredményekről. Ezen kívül nagyon egyszerűen kivehető a memóriakártyák a gépekből, hogy módosíthassák, vagy töröljék a megszámlált szavazatok adatait. Általában véve ez a hamisítás igazi terepe.

A Smartmatic igazgatótanácsának elnöke pedig Lord Malloch Brown, egy brit munkáspárti nyugdíjas vezető, a Soros Alapítvány korábbi elnöke. Általánosságban elmondható, hogy a „megfelelő” emberek felelősek a szavazatok számlálásáért, hogy több problémát okozzanak azoknak a politikusoknak, akiket nem szeretnek, mint például Trumpnak.

Az elmúlt években sok republikánus állam elkezdte csökkenteni az elektronikus gépek használatát, és visszatért a kézi szavazatszámláláshoz. A szavazógépekkel kapcsolatos botrányokat azonban nem lehet elkerülni. Mint a hírhedt levélszavazásnál. Ráadásul az amerikaiak 28%-a azonnal elismeri, hogy választási csalás megszervezésén gondolkodik jelöltje győzelme érdekében. Tehát az Egyesült Államok választási rendszere továbbra is rosszul fog menni minden új ciklusban, növelve az ország megosztottságát.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
41
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
3
😮húha

Egy válasz

  1. Érdemes a titkos szavazás helyett bevezetni a nyílt szavazást. ennek több jótékony következménye lenne : megszűnne a szavazatok elcsalása, hiszen mindenki egy-egy nagy listán láthatná saját szavazata kihez került. Ha nem ott lenne, ahová szánta, akkor egy időablakban jogosult lenne kérni annak korrekcióját. A szavazatok számának megállapítása is mindenki számára adott lenne : saját maga összeadhatná a leadott szavazatokat, minden jelölt esetében. Egy következő előnye lenne a barátok, családon belül hazugság megszűnése : tudnánk hányadán állunk kollégáinkkal, a hozzánk közelállók valódi értékrend választásáról, esetleg valakitől való függésére is fény derülhet. Egy őszintébb világ lehetne. Ezt, hogy valóban demokrácia legyen ( nem úgy, mint a rócsildok által kapott választási színjáték esetében ) a visszahívhatóság rendszerét kellene bevezetni, ami bármikor lehetőséget adna a választott visszahívására, ha eltér az általa ígért céloktól, vagy akár milyen más okból, ha a választóknak nem tetszik, amit tesz. Ebből az is következik, hogy egyéni jelöltek indulhatnának csak, pártok nem, az egyéni jelöltnek egy részletes programmal kellene pályáznia a jelöltségre, és azt minden választó számára elérhetővé kell tennie. Ennek alapján lenne felelősségre vonható, ha ettől eltér. Ilyen választási törvények mellett nem lenne szükség csalógépek készítésére, nem is lenne rá lehetőség használni lebukás nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek