2024.április 24.
György, Fidél, Debóra

Harc a nyílt társadalom ellen – Földi-Kovács Andrea a Kommentár Klubban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
kommentar klub

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az M5 Kommentár Klub című műsorának február 6-i adásában a normalitás és az abnormalitás harcáról volt szó. A beszélgetés során elhangzott, hogy a genderpropaganda mellett jelenleg a rasszizmus megítélése a nyílt társadalmi tevékenységek legerősebb vonása, valamint hogy egy ország elleni összehangolt, nemzetközi támadást követően a társadalom leépül, ami visszafordíthatatlan következményekkel jár. A műsorban alapítványunkat Földi-Kovács Andrea kuratóriumi tag képviselte, a meghívott vendégek között volt még Békés Márton történész, a Kommentár főszerkesztője; Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzője és László András nemzetközi kapcsolatok szakértő.

Nyílt társadalom a védett társadalom ellen

A műsor első perceiben Földi-Kovács Andrea a nyílt és a védett társadalom alkotta ellentétpárt vázolta fel, ezen keresztül indokolva a Védett Társadalom Alapítvány életre hívásának szükségességét. Kiemelte, hogy a nyílt társadalom eszmeisége valójában csupán paraván, ami mögé elrejtőzhetnek azok a személyek és körök, akik az eszmerendszert a saját pénzügyi-politikai érdekeik mentén finanszírozzák és irányítják a háttérből. A nyílt társadalom eszmeiségét az újságíró szerint az új felé való nyitottság és a hagyományossal szembeni kritikusság jellemzi.

„A Védett Társadalom pedig egy immunreakció. Azt gondolom, hogy ez egy erkölcsi mozgalom tulajdonképpen. És ennek az erkölcsi mozgalomnak az alapjai azok az emberek, akik még hisznek a hagyományokban és az örök értékekben. Ez nem egy paraván, ez nem egy hazugság, a védett társadalom és a Védett Társadalom Alapítvány nem elrejteni kívánja egy ideológia mögé a tevékenységét, hanem szinte ösztönösen, automatikusan jött létre a szerveződés”

– foglalta össze Földi-Kovács Andrea azt a külső hatások által előidézett belső ellenreakciót, amely életre hívta a VDTA-t és a védett társadalom eszményét képviselő egyéb szerveződéseket.

kommentar klub fka
Földi-Kovács Andrea az M5 Kommentár Klub című műsorában 2022. február 6-án. Forrás: M5/Youtube/képernyőkép

A jogrendszer kihasználása

Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzője elmondta, a nyílt társadalom hálózatának egyik legfontosabb eszköze a jog, a jogi küzdelem, amit elsősorban a demokratikus intézményrendszer megkerülésére használnak. Ezzel a módszerrel az amerikai jogrendszerben alkalmazott precedensjognak köszönhetően a ’68-as kulturmarxista tüntetéshullámot követően sorra születtek számukra kedvező ítéletek a tengerentúlon.

Így lett például egy bírói döntés következtében 1973-ban alapjog az abortuszhoz való jog, miközben az Egyesült Államok alkotmánya ezt egyáltalán nem tartalmazza.

Szikra hozzátette, hogy Európában hasonló eszközöket vetnek be a nyílt társadalom körei, ennek következtében pedig az Európai Bíróság sorra hoz olyan jogszabályokat, amelyek valójában nemzeti hatáskörbe tartoznak.

László András nemzetközi kapcsolatok szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyílt társadalom szerveződése, különös tekintettel a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványra, a finanszírozást nézve elképesztően központosított, és olyan forrásokkal rendelkeznek, amelyekkel nagyon nehéz felvenni a harcot. Megjegyezte azonban, hogy a normalitáspárti oldalnak akkor van esélye, ha egy igazi, nem felülről irányított hálózatba szerveződnek azok az emberek, akik ellen akarnak állni és együtt tudnak működni.

Szellemi muníció a tettekhez

Földi-Kovács Andrea szerint a hálózat ellen hálózatot kell szervezni, és cselekedni kell, mert – ahogy fogalmazott –

„most már az, hogy normálisan élünk, az kevés, ezt észrevettük. Észleltük, hogy ha kell, erőszakkal akarják megváltoztatni az életünket. Hálózatosodni kell, és nemcsak jogi szinteken, hanem azokon a bizonyos beavatkozási pontokon is, ahol ezek a befolyásolási akciók zajlanak: a tudományos életben, az oktatásban, a kultúrában, a jogi szférában, a politikában. Az ellenfél hálózatának mindenhol vannak emberei. A célunk az, hogy nekünk is mindenhol legyenek embereink, illetve, hogy az összes létező együtt gondolkodó szervezetet összefogjuk, informális keretek között is.”

A Hír TV volt műsorvezetője hozzátette, Soros György álfilantróp tevékenységével szemben a Védett Társadalom Alapítvány nem akarja befolyásolni az embereket, hanem egyszerűen azt szeretné, hogy úgy élhessenek, ahogy szeretnének.

 

A teljes adást itt lehet megtekinteni:

 

 

Kiemelt képünk forrása: M5/Youtube/képernyőkép

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához