2024.szeptember 30.
Jeromos, Honória, Hunor

Harris “rémálomba” taszítja az Egyesült Államokat – Elon Musk

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az idei választás lesz Amerika utolsó választása, ha Donald Trump veszít – állítja Elon Musk

A Demokrata Párt de facto egypárti állammá változtathatja az Egyesült Államokat, ha sikerül növelniük választóik számát a billegő államokban azáltal, hogy egyre több illegális bevándorlónak adnak állampolgárságot – állítja Elon Musk technológiai mogul.

Ez a kijelentés akkor hangzott el, amikor az amerikai választások alig több mint egy hónap múlva kezdődnek, és a retorika mindkét oldalon egyre hevesebbé válik. A demokrata jelölt és hivatalban lévő alelnök Kamala Harris többször is a demokráciára jelentett fenyegetésnek nevezte republikánus riválisát, Donald Trump volt elnököt.

Musk, aki júliusban Trumpot támogatta, szombaton az X-en (korábban Twitter) közzétett bejegyzésében ennek ellenkezőjét állította.

“Nagyon kevés amerikai van tisztában azzal, hogy ha Trumpot NEM választják meg, ez lesz az utolsó választás. Távol áll attól, hogy veszélyt jelentsen a demokráciára, ő az egyetlen módja annak, hogy megmentsük azt!” – fogalmazott.

“Hadd magyarázzam el: ha évente akár csak minden 20 illegális bevándorlóból 1 is állampolgárrá válik – amit a demokraták a lehető leggyorsabban gyorsítanak fel -, az négy év alatt körülbelül 2 millió új legális szavazót jelentene” – mondta Musk egy olyan posztra válaszolva, amelyben azt állították, hogy a jelenlegi amerikai kormányzat alatt 9 millió illegális bevándorló jogosult állampolgárságra.

“Ráadásul a Biden/Harris-kormányzat “menedékkérőket”, akiket gyorsított eljárással juttatnak állampolgársághoz, egyenesen olyan billegő államokba repítenek, mint Pennsylvania, Ohio, Wisconsin és Arizona. Ez a biztos módja annak, hogy minden választást megnyerjenek” – tette hozzá.

Mivel az amerikai választásokat gyakran kevesebb mint 20 000 szavazatnyi különbséggel döntik el, Musk azt állította, hogy ha a demokratáknak sikerül a bevándorlást választóik növelésére használniuk, akkor nem lesznek ezek után billegő államok. Ezután már csak a demokrata előválasztások lennének, hasonlóan ahhoz, ami Kaliforniában történt az 1980-as évek végén – mondta.

“Amerika akkor egypárti állammá válik, és a demokráciának vége” – zárta Musk.

Amerikában mindenhol olyan lesz, mint az a rémálom, ami San Francisco belvárosa.

Musk júliusban jelentette be, hogy bezárja az X irodáit San Franciscóban, mondván, hogy “elege van abból, hogy erőszakos drogfüggők bandáit kerülgeti, csak hogy be- és kijusson az épületből”.Az X Texasba költözése egybeesett több magasan jegyzett üzleti távozással a város jól dokumentált hajléktalansági, drog- és bűnözési járványa közepette.

Az illegális bevándorlás és a határon kialakult helyzet a demokraták és a republikánusok közötti legfőbb vitás kérdéssé vált ebben a választási ciklusban. Trump kritizálta demokrata ellenfeleit a bevándorlási kérdésekben, elítélve Joe Biden elnöknek az Obama-korszakban bevezetett “fogd el és engedd szabadon” politika visszaállítását, amely szerinte lehetővé teszi, hogy az illegális bevándorlók között lévő elítélt bűnözőket szabadon engedjék az Egyesült Államokba.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek