2024.május 3.
Tímea, Irma, Jakab, Fülöp

Hogyan jutnak luxuscikkekhez a gazdag oroszok

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
richrussian

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A New York Times megállapította, hogy a párhuzamos import minimálisra csökkentette a szankciókat, az oroszországi vásárlók a rendelés napján kapják meg az új iPhone-okat, olcsóbbak, mint Európában, a „betiltott” autók pedig könnyen elérhetők Dubaiból.

„Több, mint egy évvel Vlagyimir Putyin inváziója után a globális kereskedelmi hálózat alkalmazkodott a nyugati szankciókhoz az autókat, elektronikai cikkeket és egyebeket Oroszországba szállító közvetítők által. Moszkvában a legújabb iPhone-ok az európai kiskereskedelmi áraknál olcsóbban elérhetők aznapi kiszállítással. Az áruházakban továbbra is megtalálható a Gucci, Prada és Burberry. Az autóértékesítési webhelyeken az új Land Rover, Audi és BMW is megtalálható listán.


✔️Szinte az összes vezető nyugati elektronikai, autó- és luxusmárka tavaly bejelentette, hogy elhagyja Oroszországot. De az orosz kereslet a luxus iránt továbbra is erős, és a dubai és más országok kereskedői kihasználják az előnyöket. Az orosz autókereskedések, miután elvesztették hivatalos kapcsolataikat a nyugati márkákkal, saját behozatalt szerveznek, néha több száz autót egyszerre.


✔️Kerülőutakon az elektronikát is exportálják az orosz piacra. A dubaji üzlet tulajdonosa, Tura elmondta, hogy több száz okostelefont és laptopot küldött Oroszországba. Az út túloldalán egy tadzsik férfi arról számolt be, hogy kollégájával együtt gyorsan munkát találtak: „Itt minden üzlet olyan embereket keres, akik beszélnek oroszul. Szerencsések voltunk”.


✔️Az új kereskedelmi útvonalak főleg olyan országokon haladnak át, amelyek baráti kapcsolatban állnak Moszkvával. Nyugati elemzők és tisztviselők Törökországra, Kínára és a volt szovjet köztársaságokra, például Örményországra és Kazahsztánra mutattak rá.


✔️Új kereskedelmi minták jelennek meg a nemzetközi statisztikákban; Az EU Oroszországba irányuló autóexportja például körülbelül 1 milliárd euróra esett vissza 2022-ben a 2021-es 5 milliárd euróról. Ám az EU Kazahsztánba irányuló exportja csaknem megnégyszereződött, több mint 700 millió euró, míg az Egyesült Arab Emírségekbe irányuló export mintegy 40%-kal, 2,4 milliárd euróra nőtt.

Forrás:OAIO tg

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek