2024.május 4.
Mónika, Flórián

Hogyan lett a normalitáspártiak mentsvára a Telegram?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
telegramsimplehero 01

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A mainstream cenzúra áldozatai egyre gyakrabban keresnek alternatív internetes platformokat, ezek egyike a Telegram üzenetküldő alkalmazás. A Telegram garanciát jelent arra, hogy a normalitáspárti véleményvezérek üzenetei eljussanak közösségükhöz. Azért, hogy egy esetleges cenzúra esetén is meg lehessen találni minket, a Védett Társadalom Alapítvány is elindította saját Telegram-csatornáját.

Közismert tény, hogy a Facebook, a Twitter és a Youtube is erőteljes cenzúrát folytat mindazokkal szemben, akikkel nem értenek egyet. Nagyon résen kell lenni, ugyanis már egy név vagy kifejezés leírása is feltűnhet az 1984 világát idéző cenzoroknak (akik nem valódi emberek, hanem a közösségi oldalak automatikusan ismerik fel a politikailag nekik nem tetsző tartalmakat). Nemrég a vdtablog.hu főszerkesztője, Horváth Tamás kapott 3 napos tiltást Facebookon egy bár politikailag inkorrekt, de senkit és semmit nem sértő bejegyzés miatt, de lehetne még említeni Donald Trumpot, akit a Twitter és a Facebook is cenzúrázott, vagy Toroczkai Lászlót, akinek már a neve leírása is kitiltással jár a legnagyobb közösségi oldalon.

Hasonló történt Ignaz Bearth svájci jobboldali véleményvezérrel is, akinek több, mint százezer követőt számláló oldalát tüntették el egyik napról a másikra. (A Magyarországra menekült normalitáspárti influenszerrel a Védett Társadalom Alapítvány is készített interjút, melyet itt lehet megtekinteni.)

A multinacionális techcégek nem hagynak sok lehetőséget a konzervatívoknak: vagy mindörökre eltűnnek az internet süllyesztőjében, vagy pedig alternatív platformokat keresnek, ahol cenzúra nélkül szólíthatják meg követőiket.

A jobboldaliak számára az egyik legnépszerűbb ezen platformok közül a Telegram nevű, orosz fejlesztésű üzenetküldő alkalmazás. A Telegram ugyanis nem csak arra használható, hogy ismerőseinknek küldjünk üzeneteket, hanem arra is, hogy egy-egy véleményvezér, politikus, weboldal, vagy a mi esetünkben alapítvány tevékenységét és híreit követhessük.

Mindezt cenzúra nélkül.

A program informatikai hátterébe nem mennénk bele részletesen, leegyszerűsítve azért nagyszerű találmány, mert az üzenetek maximálisan biztonságos, titkosított csatornákon keresztül érnek el a címzetthez.

A Védett Társadalom Alapítvány létrehozta saját Telegram-csatornáját, egyrészt azért, hogy ha egyszer a Facebook cenzúrájának áldozatává válnánk, továbbra is tarthassuk kapcsolatot támogatóinkkal és követőinkkel, másrészt pedig azért,

mert a Telegramon keresztül olyan cikkeket is anyagokat is megoszthatunk Önökkel, amit máshol azonnal törölnének a cenzorok.

Éppen ezért arra kérjük támogatóinkat, hogy telepítsék az alkalmazást (Androidos telefonra innen, iPhone-ra innen, számítógépre pedig innen lehet letölteni), majd pedig

ezen a linken keresztül csatlakozzanak a VDTA hivatalos Telegram csatornájához!

Az értesítéseket mindenképpen kapcsolják be, hiszen így garantált, hogy nem fognak lemaradni sem a vdtablog.hu híreiről, sem az alapítványunk tevékenységével kapcsolatos információkról.

 

Aki részletes útmutatót szeretne a telepítéshez, nyissa meg az alábbi cikket:

Elindult a Védett Társadalom Alapítvány Telegram-csatornája

 

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek