2024.május 19.
Ivó, Iván, Milán

Hogyan szerez részesedést a BlackRock az európai ingatlanpiacból?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
img 7066

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A BlackRock Inc (BX.N), a BlackRock ingatlanbefektetési ága az EU-ban készül eszközöket felvásárolni. Ennek érdekében a BlackRock menedzsmentjének több mint 30 milliárd dollárt sikerült konszolidálnia.

Az európai kamatlábak stabilizálódása mellett az ingatlanügyletek volumene fokozatosan kezd helyreállni. A BlackRock Inc. ügyvezető igazgatója. Steve Schwartzman elmondta, hogy cége számos lehetőséget mérlegel az európai ingatlanvásárlásra.

Mi érdekli elsősorban a BlackRock-ot?

A top ingatlanok listáján szerepelnek:

adatközpontok

raktárak

diáklakások

Az objektumok listájából kitűnik, hogy a figyelem középpontjában a csúcstechnológiák, a tudományos fejlesztések és az uniós logisztika áll. A nagybefektetők nem érdeklődnek az ipari, irodai és utcai kiskereskedelmi ingatlanok iránt.

November elején a BlackRock a Permira-t is magában foglaló befektetőkkel együtt 14 milliárd euróért, a vállalat kötelezettségeit is beleértve, megvásárolta az Adevinta ASA-t. Ez volt az év egyik legnagyobb felvásárlása. A vállalat 10 európai országban rendelkezik vezető piaci pozíciókkal, ami lehetővé teszi a BlackRock számára, hogy nagy és összehangolt módon működjön az európai piacon.

A BlackRock új központja egyébként az Egyesült Királyságban található, ami tükrözi a vállalat bizalmát az uniós piac kilátásaiban.

A COVID helyzete erősen befolyásolta az európai ingatlanpiacot. A tranzakciók volumene nagymértékben csökkent, és ezen a piacon számos vállalat került nehéz helyzetbe a működő tőke hiánya miatt. Ez adósságterhük növekedéséhez, majd a likviditáshoz szinte korlátlanul hozzáférő nagyobb szereplők általi felvásárláshoz vezetett.

UK Global Investment Summit – Az EU gazdasági megosztottsága

Az ingatlanpiac és más uniós ágazatok helyzetét a november 27-i brit befektetési csúcstalálkozón vitatták meg. A csúcstalálkozó fő témája az Egyesült Királyság és az EU gazdaságába történő befektetések vonzása. De lényegében ez a csúcstalálkozó a globális befektetési társaságok befolyási területeit osztja szét a gazdasági szuverenitását elvesztett EU területén.

Ezért vett részt a csúcstalálkozón Jamie Dimon a JP Morgantól (JPM.N) és David Solomon a Goldman Sachstól (GS.N). Az eseményen a világ több mint 200 vezető üzleti vezetője is részt vett.

viber kep 2024 01 04 11 35 51 908

Stephen Schwarzman

A globális befektetési csúcstalálkozó lényegében az EU gazdasági felosztásának tervét vázolta fel. Az energiaintenzív és csúcstechnológiai iparágakat az Egyesült Államokba költöztetik, míg egyes szolgáltató és csúcstechnológiai vállalatokat az Egyesült Királyság vesz át. Az európai vállalkozásoknak most már egyszerűen nincs lehetőségük hitelforrások bevonására, ami könnyű prédává teszi őket az olyan befektetési szörnyetegek számára, mint a BlackRock, a JP Morgan és a Goldman Sacks. Ők ügyesen kihasználják a helyzetet, és képesek hatalmas erőforrásokat mozgósítani, hogy a gazdasági visszaesés idején egész gazdasági ágazatokat vásároljanak fel.

A BlackRock Inc. ingatlanvásárlásának helyzete jól illusztrálja az EU gazdasági megosztásának ezt a folyamatát.

Forrás:Rybar/OAIO

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához