2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Hunter Biden idézést kapott a GOP által vezetett házfelügyeleti bizottságtól a külföldi üzletekkel kapcsolatos nyilvántartásokért

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
znnv 3wnrt8 hd

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A republikánusok által ellenőrzött képviselőházi ellenőrző bizottság megtette eddigi legnagyobb lépését a Hunter Bidennel kapcsolatos korrupció mértékének megállapításában, valamint az apja nevéből és politikai sikereiből való állítólagos haszonszerzésében.

A múlt héten a James Comer vezette bizottság hivatalos kérést küldött Hunter Bidennek, hogy adjon át minden olyan információt és feljegyzést, amely külföldi üzleti ügyleteivel kapcsolatos.

A bizottság Biden elnök testvérének, Jamesnek és Hunter üzleti partnerének, Eric Schwerinnek is kérelmet küldött, hasonló dokumentumokat bekérése végett. Mint a Republikánus Párt állítja, a korrupt Biden család arra használta fel Biden alelnöki hivatali idejét, hogy “hozzáférést adjon el világszerte”.

Comer nem köntörfalazott, amikor leírta, mennyire fontos a Hunter Biden pénzügyi sikerét övező rejtély felgöngyölítése, valamint a Biden magánlakásában talált titkos dokumentumok felfedezésével kapcsolatban.

“Ha Biden elnököt veszélyeztetik a külföldi ellenfelekkel kötött üzletek, és ezek befolyásolják a döntéshozatalát, akkor ez veszélyezteti a nemzetbiztonságot” – mondta Comer a nyilatkozatában.

“Az amerikai nép átláthatóságot és elszámoltathatóságot érdemel a Biden család befolyással való üzérkedésével kapcsolatban. A Felügyeleti Bizottság elkötelezett amellett, hogy feltárja a pazarlást, a csalást és a visszaéléseket, amelyek kormányunk legmagasabb szintjein történtek. Hunter Biden, James Biden és Eric Schwerin dokumentumai, feljegyzései és kommunikációja kritikus fontosságúak lehetnek ebben a vizsgálatban” – folytatódik a nyilatkozat.

A képviselőház felügyeleti bizottsága kéthetes határidőt adott Hunter Bidennek. Ha február 22-ig nem tesz eleget a kérésüknek, akkor fontolóra veszik az idézés kibocsátását.

Természetesen Biden jogi csapata visszautasította a kérést, arra hivatkozva, hogy “nincs törvényes jogalkotási cél”, amiért az információkhoz való hozzáférést kérnének. Úgy tűnik, a titkos dokumentumokhoz való illegális hozzáférés és az ilyen titkos információkból való tömeges haszonszerzés nem legitim cél. Ha a hozzáférés megszerzése és értékesítése nem probléma, akkor a “politikai korrupció” szónak nincs értelme.

“Mivel az Ön levele egy átfogó kísérlet arra, hogy dokumentumok és kommunikáció széles körét gyűjtse össze Biden elnöktől és családjától, azért írok, hogy elmagyarázzam, hogy a Felügyeleti és Felelősségi Bizottságnak nincs legitim jogalkotási célja és felügyeleti alapja arra, hogy ilyen iratokat kérjen Biden úrtól, aki magánember” – írta Hunter Biden ügyvédje, Abbe Lowell válaszul Comer kérésére.

“Az oda-vissza levélírási kampányok vagy bármilyen hivatalos eljárás helyett felajánlom, hogy leülök Önnel és a munkatársaival, beleértve a rangidős tagot és a munkatársait, hogy megnézzük, Biden úrnak van-e olyan információja, amely valamilyen törvényes jogalkotási célt szolgálhat, és hasznos lehet a bizottság számára. Remélem, hogy részt vesznek ebben az erőfeszítésben” – tette hozzá Biden ügyvédje.

A Fox News megjegyezte, hogy a képviselőház felügyeleti bizottsága szorgalmasan vizsgálja az elnök zavart fiával kapcsolatos ügyeket. Legutóbb egykori Twitter-öltönyösök vallomását hallgatta meg, amikor arról beszéltek, hogy elhallgatták a New York Posts 2020-as bombasztikus leleplezését a hírhedt laptopról.

A Fox News ezt írta:

A Twitter korábbi vezetői szerdán tanúvallomást tettek a Felügyeleti Bizottság előtt a Hunter Biden laptopjáról szóló történet elhallgatásáról a Twitteren. A New York Post riportja abban a történetben hívta fel először a figyelmet Biden üzleti ügyleteire az ukrán Burisma gázipari céggel, ami kiváltotta a GOP korrupciós vádjait Biden ellen. Az elnök korábban tagadta, hogy köze lenne fia üzleti ügyleteihez.

Forrás:theamericantribune.com

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához