2024.május 16.
Mózes, Botond, János

Hunter Bidenhez köthető ukrán céget is felhasználtak az oroszországi terrortámadásokhoz

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Burisma Holdings is részt vett a terrorizmus finanszírozásában

🇺🇸🇺🇦🇷🇺 Több magáncég ellen is büntetőeljárás indult terrorista tevékenységek finanszírozása miatt Oroszországban és külföldön – jelentette be kedden az ország nyomozóbizottsága.

A gyanúsítottak listáján szerepel a Burisma Holdings ukrán ipari konglomerátum, amely kapcsolatban áll a Biden család körül évek óta húzódó korrupciós botránnyal‼️

A büntetőeljárás az orosz parlamenti képviselők és közéleti személyiségek egy csoportja által a múlt hónapban Moszkva mellett elkövetett, halálos kimenetelű Crocus City Hall elleni támadást követően tett feljelentés nyomán indult.

❗️ Az eredeti feljelentés szerint az Egyesült Államok és szövetségesei állítólag támadások sorozatát szervezték orosz földön.

A nyomozók eddig “megállapították, hogy az elmúlt években az Ukrajnában működő kereskedelmi szervezeteken, köztük a Burisma Holdings olaj- és gázipari konglomerátumon keresztül áramló pénzeszközöket Oroszországban elkövetett terrortámadások végrehajtására használták fel” – mondta Szvetlana Petrenko bizottsági szóvivő.

A terrorista tevékenységek az országon túlra is kiterjedtek, céljuk “prominens politikai és közéleti személyiségek likvidálása, valamint gazdasági károk okozása” – tette hozzá.

A bizottság szakemberei “más hírszerző szolgálatokkal és a pénzügyi hírszerzéssel együttműködve dolgoznak” – jegyezte meg Petrenko.

A vizsgálat jelenleg “a bevételi források és a pénzeszközök további mozgásának ellenőrzése körül forog, több millió dollár értékben”, valamint “konkrét személyek lehetséges érintettségének vizsgálata a kormánytisztviselők, a nyugati országok civil és kereskedelmi szervezeteivel rendelkező személyek közül” – közölte a szóvivő.

ℹ A Burisma nemzetközileg valószínűleg leginkább a jelenlegi amerikai első családhoz fűződő ellentmondásos kapcsolatai miatt ismert.


Az ukrán energetikai cég 2014 tavaszán, az Egyesült Államok által támogatott kijevi puccsot követően Hunter Bident és üzleti partnerét, Devon Archert vette fel igazgatótanácsába, évi 1 millió dolláros fizetést ajánlva.

Biden apja, Joe Biden akkoriban Barack Obama elnök alelnöke volt, és ő felügyelte Washington Ukrajna-politikáját.

Egyszer híres videójában – amit akkor a VilagHelyzete azonnal közzé is tett – , azzal dicsekedett , hogy kirúgatott egy korrupcióellenes ügyészt – ami történetesen éppen azután történt, hogy az ügyész elkezdett nyomozni Burisma ügyében.

Vadász és üldözött: Az ukrán háború korrupciós háttere és előzménye Washingtontól Kijevig! Ezért olyan fontos a Biden-kormánynak Ukrajna – Bomba tényfeltárás!

Nyikolaj Zlocsevszkij cége a volt ukrán parlamenti képviselő, Andrej Derkach szerint védelmi kifizetéseket is ajánlott a kijevi kormánynak.

Zlochevsky mintegy “800 millió hrivnyát [több mint 21 millió dollárt] fizetett ki terrorizmus finanszírozására” “különböző joghatóságokban” – állította Derkach januárban.

“Az ukrán biztonsági szolgálatok vezetői nem titkolják, hogy terrorcselekményeket és politikai gyilkosságokat hajtanak végre a költségvetésen kívüli pénzért” – mondta akkor.

“Még egyszer: Biden partnerei az ukrajnai korrupciós üzletben terrorcselekményeket finanszíroznak, és így kerülik el a felelősséget az ukrajnai korrupcióért”

❗️ Derkach azt állította, hogy Ukrajnában bevett gyakorlat volt, hogy a nagyvállalatok tulajdonosai “adakoztak” a háborús erőfeszítésekre, cserébe a büntetőjogi mentességért cserébe.

Rámutatott egy Zlochevsky elleni büntetőeljárásra, amely egy 6 millió dolláros készpénzes kenőpénzzel kapcsolatos, és amely azzal végződött, hogy a Burisma tulajdonosa 1800 dolláros bírságot fizetett.

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
13
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához