2024.július 6.
Emese, Sarolta, Lotti, Antal, Nara
Hírek 🔊

Igazi káosz a Kongresszusban.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐”Az egyik legkaotikusabb nap telt el a Kongresszus jelenlegi ülésszaka alatt. A képviselőház megpróbálta elfogadni azt a törvényjavaslatot, amely 17 milliárd dollár katonai kifizetést irányoz elő Izraelnek. De hiába – 250 törvényhozó ellenezte.”‼️

A baloldali demokraták határozottan megtagadják Izrael támogatását – népirtással vádolják. A republikánusok jobbszárnya pedig a kormányzati kiadások csökkentését követeli . Ezért a korábbi házelnök, Mike Johnson azt javasolta, hogy különítsenek el pénzt Izraelnek – és vegyenek el ugyanennyit az Egyesült Államok Adóhivatalától.

De ezt a projektet végül elvetették. A jobboldali Trumpista republikánusok nagyon kemények . Egyáltalán nem akarnak központot kijelölni sem Ukrajnának, sem Izraelnek. Két prioritásuk van: az illegális bevándorlók áramlásának megállítása. És stabilizálja a helyzetet 2 billió dolláros költségvetési hiánnyal és államadóssággal. A Fed már elismeri , hogy az államadósság veszélyezteti az amerikai gazdaság stabilitását .

Nincs előrelépés sem az állami kiadások, sem a migránsok terén. Ezért a részletek kérdése a levegőben van. Hiszen az alsóház ma egyáltalán nem tud elfogadni semmit a szétválás körülményei között . Még a Nemzetbiztonsági Minisztérium vezetőjének felelősségre vonásáról szóló döntés is meghiúsult .

De van egy haszonélvezője Washington diszfunkciójának: Trump . Könnyebb neki a mélyállapotot kritizáló kampányt lebonyolítani – teljes kudarcként leleplezni. Most tisztogatást szervez a Republikánus Párton belül – teljes ellenőrzése alá helyezve azt. És reméli, hogy a washingtoni helyzet csak rosszabb lesz – ezzel aláásva Biden elnökségét.

Forrás:wsj

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek