2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Így dicsőítették Jézus Krisztust a Puskás Arénában

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
73c6bfae5a494b818337e3a6dbc669a3

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Július 23-án tartották meg a korábban már kétszer is elhalasztott Ez az a nap! fesztivált, számolt be róla a Magyar Nemzet. A Puskás Arénában megrendezett koncertfolyamra több mint negyvenezer jegy kelt el. Sem a hőség, sem a régóta várt  eső nem riasztotta el a megjelent résztvevőket. A zeneszámok és a tanúságtételek középpontjában mindig Isten állt.

A beszámolóból kiderül, hogy már kora délután elkezdődtek a koncertek a keresztény rendezvényen. László Viktor az esemény házigazdájaként kifejtette, hogy a megújulást és a lelki ébredést nem lehet ölbe tett kézzel várni.

A magvetőről szóló evangéliumi példabeszédet idézve kijelentette: minden keresztény feladata a maghintés.

A magokból pedig Isten egyszer csak csodálatos kalászokat fog nevelni. Ezért nem szabad tétlenkedni, és hirdetni kell továbbra is, még nagyobb erővel az örömhírt.

Az esemény egyik megrendítően szép pillanata volt, amikor a Puskás Aréna minden résztvevője felállva énekelte el a Himnuszt, és a keresztény egyházi vezetők egymást váltva imádkoztak Magyarország lelki ébredéséért.

Varga László kaposvári katolikus püspök arról beszélt az egybegyűlteknek, hogy Isten hogyan lépett be az életébe, Győri Virág csodálatos gyógyulásának történetét osztotta meg a résztvevőkkel, amit Istennek köszönhet.

A fesztiválon az előadók és beszédek mellett keresztény könnyűzenei koncerteket hallgathattak meg a résztvevők. Martin Smith külföldi vendégelőadó koncertjén eleredt az eső, amelyre aztán Michael W. Smith Let It Rain című éneke visszhangzott a közönség részéről.

A magyar fellépők közül az Eucharist és Mező Misi csapatából Gável András felidézte a közelmúltbeli angol–magyar meccs hazai győzelmének örömérzetét. Gável hozzátette:

van egy mérkőzés, ami még ennél is nagyobb, és azt Jézus Krisztus nyerte meg a Golgotán.

A jelenlevők együtt kiáltották, hogy a Győztes csapatához tartoznak, vágyakozva arra, hogy a különböző felekezetű keresztények végre közösen ülhessenek az Úr asztalánál. Ezt fejezte ki a Tápláló szent kenyér kezdetű ének is, amit az egész stadion egy emberként énekelt.

Az este zárásaként az összes fellépő közösen kiáltotta Istennek az ő nagyságáról szóló, How Great Is Our God című közismert éneket.

Minden jelenlévő pedig egy úgynevezett „Jézus-bibliával” sétált haza az esőtől elviselhetőbb hőmérsékletű esti Budapesten.

Hellinger András, a Golgota Gyülekezet dicsőítésvezetője az esemény után így értékelte a rendezvényt:

Óriási megtiszteltetés és élmény volt az Ez az a nap!-on együtt dicsérni Istent jó néhány ezer emberrel. Maradandó, meghatározó. Van dolgunk ebben a világban, és hiszem, ma megkaptuk rendesen a muníciót az elvégzésére. Innen megyünk tovább.

 

 

Kiemelt képünk az Ez az a nap! fesztivál 2022. július 23-án a Puskás Arénában. Forrás: Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek