2024.május 27.
Hella, Pelbárt, Ágoston

Íme az oroszok válasza az ársapkára

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
775919 075 raa eurussia221204 npr8m

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Moszkva olajárküszöböt tervez bevezetni az exportált olajra.

Orosz forrásaira hivatkozva a Bloomberg azt írja, hogy Moszkva válaszul a G7-ek által elfogadott olajársapkára két lépésen gondolkodik: vagy fix áron szabná meg a nemzetközi piacra kerülő olajának az árát, vagy maximális árengedményt határoz meg a nemzetközi referenciaadatokhoz képest, amennyiért a hordónkénti árat el lehet adni.

Az amerikai gazdasági portál szerint nincs döntés arról, hogy pontosan mekkora összeg lenne az oroszok szabta ár, és hogy az a nyugati plafon alatt vagy felett lenne. 

A G7-ek abban bíznak, hogy az árplafon ellenére tovább szállítanak olajat az oroszok, ám már csak olyan áron, amelyből nem tudja Moszkva tovább finanszírozni az Ukrajna ellen folytatott háborúját. A lap megjegyzi, a rögzített maximális ár ellenére továbbra is jelentős lenne az olajból származó profit az orosz költségvetésben.

Forrás:Mandiner, Nyitókép: Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. “A G7-ek abban bíznak, hogy az árplafon ellenére tovább szállítanak olajat az oroszok, ám már csak olyan áron, amelyből nem tudja Moszkva tovább finanszírozni az Ukrajna ellen folytatott háborúját. ”
    ———————————————————————————————————————–
    Ezek is fordítva ülnek a lovon! Honnan veszik azt a sületlenséget, hogy az oroszok a háborút az olaj eladásból finanszírozzák? Persze, abból is van bevételük, de Oroszország bőségesen rendelkezik anyagi forrásokkal, és nem pont az olaj pillanatnyi ára szabja meg a háborús kiadásait. (Zárójelben: Akkora ország esetében, mint Oroszország a belső források is elengedőek a háború folytatásához, nincsenek rászorulva emiatt az exportbevételekre.)

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához