2024.április 26.
Ervin, Klétusz

Kanada lett a liberális mesterterv csúcsa: már élőkön is végrehajtható az “abortusz”, sőt, ajánlott (18+)

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
ethic

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Kanadában 2016 óta legális az eutanázia, amelynek alkalmazását a világ egyik legliberálisabb, leghaladóbb országában az elmúlt időszakban elkezdték brutálisan félreértelmezni. A szabadság és a jólét földjén már nem arról van szó, hogy gyógyíthatatlan betegeket fájdalom nélkül a halálba segítenek a lehető legszigorúbb körülmények között, hanem gyakorlatilag az abortuszhoz hasonlóan szinte bárki elvégeztetheti önmagán, ha éppen nem tudja már kifizetni a rezsiszámláit, vagy nem talál magának megfelelő lakhatást. Sőt, Kanadában működik egy, a Planned Parenthoodhoz hasonló szervezet is, amelyek nem az abortuszra akarják rábeszélni az embereket, hanem szinte mindenkit támogatnak abban, hogy önként vessen véget az életének, ha nem lát más megoldást, a nevük pedig Death with Dignity, vagyis “Méltósággal meghalni”. Bosszantó és vérlázító percek következnek.

Alan Nicholsnak korábban is volt depressziója, illetve egyéb egészségügyi problémákkal is küzdött, de egyik sem volt életveszélyes. Amikor a 61 éves kanadai férfi 2019 júniusában kórházba került, mert attól tartottak, hogy öngyilkos akar lenni, megkérte bátyját, hogy a lehető leghamarabb vigye ki őt onnan. Egy hónapon belül Nichols kérelmet nyújtott be az elaltatására, és megölték, annak ellenére, hogy a családja és egy ápolónő tiltakozott ez ellen. Az eutanázia iránti kérelmében egyetlen egészségi állapotot jelölt meg indoklásként: a halláskárosodást

írja az AP. És ez csak egy a sok megdöbbentő eset közül, amelyek egyre gyakoribbak a liberális Justin Trudeau Kanadájában! A Death with Dignity, vagyis az eutanázia helyi Planned Parenthoodja szerint az eljárást

az együttérzés, a szenvedés és a megkülönbözettés megszüntetése, valamint a személyes autonómia iránti vágy vezérli.

Értik, ugye?  Tehát “az én testem, az én döntésem” alapon, a diszkrimináció ellen küzdve csinálnak üzletet mások halálából, még abban az esetben is, amikor lenne más kiút. A kanadai kormány szerint pedig mindez rendben van, mert szerintük nem szabad beleszólni abba, amit az emberek akarnak, még akkor sem, ha valójában azt nem akarják. Kivéve persze, ha az emberek keresztények, kedvelik Donald Trumpot, ellenzik Zelenszkij ámokfutását és azon a véleményen vannak, hogy a háborúnak véget kell vetni, nem pedig fegyvereket küldeni. Akkor nem számít, hogy az ember mit akar.

Sokan, akik még normálisan gondolkoznak Kanadában, azt mondják, hogy az eutanázia szabályozásából hiányoznak a szükséges biztosítékok, leértékelik a fogyatékkal élők életét, és arra késztetik az orvosokat és az egészségügyi dolgozókat, hogy javasolják az eljárást azoknak, akik egyébként nem gondolnának rá. És ez így is van!

Kanadában van az egyik legmegengedőbb eutanáziatörvény a világon. A fenti példa pedig csak egy közülük, ugyanis több ijesztő eset is történt. Ilyen például annak a kanadai nőnek a története, aki miután sikertelenül könyörgött megfizethető lakhatásért, hogy krónikus egészségi állapotát enyhítse a jobb körülményekkel, februárban kérte, hogy vessenek véget inkább az életének. Ez meg is történt, törvényi támogatással. Olyan is volt, hogy egy ontariói nőnek engedélyezték az orvosilag támogatott halált, mert csekély rokkantsági járandósága miatt alig tudta eltartani magát.

A legijesztőbb eset talán egy Roger Foley nevű férfi ügye, akinek degeneratív agyi rendellenessége van, és az Ontario államban található London városában ápolták. Foley annyira megijedt az eutanáziát egyre gyakrabban emlegető orvosoktól, hogy titokban felvette néhány beszélgetésüket. Az AP birtokába került felvételen a kórház etikai igazgatója azt mondta Foley-nak, hogy a kórházban maradása napi 1500 dollárnál is többe kerülne. Foley erre azt válaszolta, hogy a díjak említésével szerint csak kényszerhelyzetbe akarják őt hozni, és megkérdezte inkább, milyen hosszabb távú tervek vannak a kezelésére.

Roger, ez nem az én dolgom

– válaszolta az orvosa a felvétel szerint, majd hozzátette:

Az én dolgom beszélni veled, hogy lássam, érdekel-e a halálba segítés.

Foley azt mondta, korábban soha nem említette az eutanáziát. A kórház azt állítja, hogy nincs tilalom, hogy a személyzet feltegye a kérdést.

Nagy kérdés, hogy vajon meddig mehet el az őrület? Meddig mehetnek el az eutanázia engedélyezésében? Hamarosan sorra kerülhetnek azok a fiatalok is, akiket nem vettek fel a kívánt felsőoktatási intézménybe? Azután következhet a szerelmi bánat, vagy netán az, ha valakinek a képét nem lájkolták elég sokan az Instagramon? Lehet ezzel viccelődni, de ne feledjük: amivel sok évvel ezelőtt poénkodtak a Brian életében, az mára valóság, de 2016 előtt azt sem gondoltuk volna, hogy valakit azért a halálba segítenek, mert halláskárosult és egy rejtélyes sugallattól vezérelve egyszer csak így rendelkezett a jövőjével kapcsolatban. És ki gondolta volna, mint ahogy az megtörtént az abortusszal, vagy a bolti lopással is Kaliforniában, ugyanis 950 dollár alatti lopás már nem számít bűncselekménynek, hiszen azzal csak az igényeit elégíti ki az ember, aki csak áldozata az egyenlőtlenségnek.

Egyre ijesztőbb világban élünk, és csak rajtunk múlik a változás.

Eutanázia: amikor a gyógyíthatatlan beteg halála a beteg kívánságára, a beteg beleegyezésével történő meggyorsításával történik, illetve amikor a páciens szükségtelennek tartja az orvosi beavatkozást és erről lemond. Az eutanázia típusai között megkülönböztethetünk aktív és passzív eutanáziát. Aktív eutanáziáról beszélhetünk akkor, ha a halálhoz köthető beavatkozás történik, ezen belül pedig lehet közvetlen, közvetett, szándékos és nem szándékos is. Passzív eutanáziáról pedig akkor van szó, ha az életfunkciókat helyreállító (újraélesztő) eljárásokat az orvos elmulasztja, illetve abbahagyja. A passzív eutanázia Magyarországon az egészségügyi törvény alapján történik.

Forrás:Pestisrácok,Fotó: The Sunday Guardian Live

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek