2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Kifakadt a németek sztárja: Spanyolországba költözik, mert odahaza félti a lányát

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Toni Kroos: Németország már nem az az ország, mint tíz évvel ezelőtt.

A német labdarúgó Toni Kroos péntek este volt utoljára pályán a válogatottal a 2024-es Európa-bajnokságon – végül drámai vereség született Spanyolország ellen.

Meglepte a rajongóit, amikor megjelent a „Lanz & Precht” podcastban Markus Lanz ZDF műsorvezetővel és Richard David Precht filozófussal. Kroos nem csak sporttémában nyilatkozott.

A sportban és azon kívül is fontos számára a sikerre való törekvés: “Azt akarom, hogy a gyerekeim próbáljanak a legjobbak lenni abban, amit csinálnak” – jelentette ki a Real Madrid ex-sztárja.

Kevésbé aggódik a Spanyolországban a lánya miatt

Kroos számára a németországi Európa-bajnokság után a karrierje végéhez ért- Egyelőre Spanyolországban akar maradni, mondja Kroos – azért is, mert Németország már nem az az ország, “mint tíz évvel ezelőtt volt, amikor eljöttünk”. Spanyolországhoz képest itt, Németországban sokkal nyugtalanabb érzése van, ha a lányát “este 11-kor egy német nagyvárosban” elengedi sétálni.

Kroos beszélt a migráció témájáról Németországban, mondván, hogy az “folyamatosan jelen van”.

Az Európa-bajnokság ismét megmutatja, mennyire nyitott Németország. Az elmúlt években azonban sok minden túlságosan “ellenőrizetlen” volt.

Kroos hangsúlyozta, hogy számára egyértelmű, hogy sok bevándorlóhoz bizonyos százalékban negatívan viszonyulnak – ez a németek körében is így van. “Ha nem tudjuk megkülönböztetni őket azoktól, akik nem jók nekünk, akkor a végén nehéz lesz. Akkor a németek hozzáállása is egyre megosztottabbá válik” – mondta.

Egyértelmű, hogy az országnak sok bevándorlóra van szüksége. A társadalmat azonban nem sikerült a kérdéssel összhangba hozni – tette hozzá.

A műsorvezető azt is megjegyezte, hogy az embereket több szinten is szisztematikusan túlterhelték. “Mindenhol problémák vannak. Túl zsúfolt, túl sok minden van”. Ha pedig valaki kritizál, az emberek gyorsan rasszistának mondják. De állítja: “Ez az ország nem rasszista ország”.

Mi a reakciód?
👍tetszik
25
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
6
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek