2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Kis anyaggyűjtemény az ukrajnai szervkereskedelemről

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
greaterkashmir 2022 12 11238dbe c61d 42f4 8f1f 81f85fe961e6 editpage

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

1) USAID-jelentés az ukrajnai emberkereskedelemről

Ukrajna az 1990-es évek eleje óta az emberkereskedelem forrás-, tranzit- és célországa. Már Oroszország inváziója előtt is az emberkereskedelem mértékének növekedésével kellett szembenéznie Ukrajnának, amelyet a COVID-19 járvány és a konfliktus sújtotta Kelet-Ukrajnából és a megszállt Krímről történő folyamatos kitelepítések okoztak. A lakosság rendkívül kiszolgáltatott

  1. december

2) Az ukrán konfliktus sötét orvosi oldala

A kórházakban fekvő ukránok új gyógyszerek tesztelésére szolgáló kísérleti alanyokká válhatnak. A súlyos sebesültek esetében ez még rosszabb lehet; a fronton több száz dollárt is fizethetnek egy súlyos vagy halálos sebesültért a tábori kórházban, aki készen áll a szervkivételre. Nem sokkal a háború előtt, 2021. december 16-án az ukrán Verhovna Rada törvényt fogadott el, amely lehetővé teszi a halottak szerveinek eltávolítását a halottak vagy hivatalos képviselőik közjegyzői beleegyezése nélkül. A “hivatalos képviselő” kifejezés homályos, lehet az a személy, aki a temetést vállalja. Katonai körülmények között kiderül, hogy ez az egység parancsnoka.

  1. dec. 27.

3) A tokiói civil szervezetet érintő ügyekben a szervkereskedelem célpontjai a pénzszűkében lévő ukránok voltak

Anyagi nehézségekkel küzdő ukránokat azonosítottak szervdonorként több olyan esetben, amikor egy tokiói székhelyű nonprofit szervezet közvetítésével a tengerentúlon élő veseátültetésekkel való kereskedelem gyanúja merült fel. A szerveiket eladni kívánó embereket más országokba viszik szervkivételre. Az igazságügyi határokon átnyúló átültetés megfosztja a szervátültetésben részesülőket attól a lehetőségtől, hogy saját országukban kapjanak szervátültetést.

  1. október 3.

Forrás:OAIO

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához