2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Klaus Schwab a Great Resetről

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
klaus schwab davos 2022

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Klaus Schwab és Thierry Malleret a Great Reset című könyvükben azt a szemantikai trükköt alkalmazzák, amelyet az elmúlt években az egész mainstream média és a politika alkalmazott: A világjárvány negatív következményeiért nem a kormányok és a nemzetközi szervezetek tevékenységét okolják, hanem kizárólag a Corona-vírust. A két szerző a 2020-as évet a következőképpen írja le: keresztút egy jobb (…), befogadóbb, igazságosabb és környezetbarátabb világ felé. Soha többé nem lesz olyan normális állapot, mint a Corona előtt. A jövőben különbséget kell tennünk a Korona előtti (BC)Korona utáni (AC) korszak között.

0 02 05 fa9d9c6e57050218a0f14c3d2e98c07fecec8fb0709ce6dd697de29675cdccc9 2065a801bf632a

Hiper-hálózati világ és totális felügyelet

A politika, a gazdaság és a társadalmi viselkedés kölcsönös függőségei a globalizáció következményei voltak, amely felgyorsul és fokozódik. A globalizáció és a haladás hiper-hálózatossá tette a világot. A jövőben a világ már nem 193 különböző hajóból állna – ami alatt a világ összes államát értik -, hanem egy hajó 193 kabinjából. Azt a kérdést azonban, hogy melyik kapitánynak kellene kormányoznia ezt a hajót, a két szerző megkerüli. A világjárvány megfékezése messzemenő megfigyelési rendszert tett szükségessé. Az informatikai infrastruktúrát fejlesztették, és digitális eszközöket fejlesztettek ki a szükséges intézkedések gyors koordinálása és kommunikálása érdekében. Különösen a Covid 19 óta több jogi és technikai lehetőség van a nyomon követésre (egy személy tartózkodási helyének elektronikus meghatározása) és a nyomon követésre (személyek kapcsolatainak nyomon követése). Ezek az elektronikus megfigyelőrendszerek megkönnyítik a kilépési korlátozások ellenőrzését.

A nemzeti önrendelkezés mint kockázat

A Covid 19 a szerzők szerint – legalábbis átmenetileg – fokozta az államok egységesítését(beutazási korlátozások, határellenőrzés, gazdasági protekcionizmus). Ez a nacionalizmus erősödéséhez is vezetett, de ezt vissza kell szorítani, különben fennáll a nemzetállamok újjáéledésének veszélye, ami féktelen nacionalizmushoz vezethet.

Világosan kitűnik Schwab és Malleret aggodalma: meg akarják szüntetni a népek szuverenitását a nemzetállamokkal együtt, és helyette egységes embert akarnak alkotni egy egységes világban.

A WEF két tagja a világjárványok elleni küzdelemben eddig a globális kormányzás kudarcát látja – amit sajnálattal említenek. Ezzel kapcsolatban idézik Bill Gates-t, aki szerint a WHO lelassította a vírus terjedését. A világnak ezért nagyobb szüksége van a WHO-ra, mint valaha

A koronasokk felhasználása a klímavédelemben

A két globalista szemszögéből a világjárvány az éghajlati válsághoz hasonlítható. Mindkettő globális egzisztenciális válság az egész emberiség számára, amely globális megoldásokat igényel. Az egyetlen különbség a két válság között az időhorizont. A világjárvány azonnal látható, és azonnali intézkedéseket igényel, amelyeknek a hatásainak szintén azonnal láthatónak kell lenniük. Az éghajlati válság elleni intézkedések viszont csak hosszú távon lennének hatékonyak, ami visszafogná az intézkedések elfogadottságát a lakosság körében. A világjárvány sokkja azonban arra is felhasználható, hogy megkönnyítse az éghajlati válság elleni intézkedések végrehajtását.

Az emberi együttélés területén a Covid megváltoztatta a személyes lakókörnyezetet, a társadalmi kohéziót, állapítja meg Schwab és Malleret. A közeli emberekkel (család, közeli barátok) való kapcsolatok erősödtek. A hasonló etnikai csoportok kohéziója is nőtt. A WEF két vezető tagja a patriotizmus ebből fakadó erősödését nevezi meg a fejlődés árnyoldalának.

Klaus Schwab és Thierry Malleret számára már a Corona-őrület kezdetén világos volt, hogy az elmúlt évek folyamatos negatív hírei és a Corona-riogatás sok ember mentális egészségét károsítja, és növeli a pszichózisokat, függőségeket, depressziót és öngyilkosságokat. A két „humanista” és a befolyásos Világgazdasági Fórum azonban nem tett semmit.

Harci röpirat a Nagy Újraindításhoz

A könyv végén a szerzők néhány költői kérdést tesznek fel a Corona-válságnak az emberek életmódjára gyakorolt hatásáról. Íme néhány ezek közül: Az emberek átgondolták-e sajátmeggyőződésüket, saját hitüket? Változott-e a vásárlási és fogyasztási magatartás? Megnőtt a vágy a több zöld, a több mozgás és a szabadban való időtöltés iránt? Segíthet-e a világjárvány közös globális tapasztalata a válság kezdetén felmerült problémák némelyikének enyhítésében? Kialakulhat-e egy jobb társadalom a bezárásokból? Ezek a kérdések valószínűleg arra szolgálnak, hogy a könyv olvasóit ráhangolják az elkerülhetetlen Nagy Újraindításra

A Nagy Újraindítás nem egy szép próbálkozás, hanem abszolút szükségszerűség. Arról van szó, hogy a világot kevésbé megosztottá, kevésbé szennyezővé, kevésbé pusztítóvá, befogadóbbá, igazságosabbá és méltányosabbá tegyük. Ha nem teszünk semmit, az a társadalmi egyenlőtlenségek, a gazdasági egyensúlytalanságok és a társadalmi igazságtalanságok fennmaradását jelenti. A Nagy Átalakulás még nem lefutott ügy. Egyesek nem látják szükségességét, félnek a feladat nagyságától, és abban reménykednek, hogy a helyzet hamarosan visszatér a normális kerékvágásba.

A régi normális állapothoz azonban nincs visszaút: A világ válaszúthoz érkezett: az egyik út egy jobb, befogadóbb, igazságosabb és az anyatermészetet tiszteletben tartó világhoz vezet. A másik egy olyan világba vezet, amely hasonló ahhoz, amit éppen most hagytunk magunk mögött – csak rosszabb, és állandóan csúnya meglepetésekkel fenyeget. Tehát a helyes utat kell választanunk a globalisták szerint, ami persze az ő útjuk, nem a világ normális részéé.

Hermann Soyka

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához