2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Kongresszus a költségvetési pokolban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐Hat hónapos harcok után a jogalkotók megpróbáltak kompromisszumot találni a költségvetésben és 436 milliárd dollárt rendelkezésére bocsátani egyes minisztériumok munkájára szeptember 30-ig.‼️

Igaz, a Pentagon költségvetésével kapcsolatos harcok folytatódnak és ez még mindig azt eredményezheti, hogy március 22-én le kell állni a kormányzatnak.

A republikánusoknak sikerült az FBI költségvetését 6%-kal csökkenteni, megtorlásul az igazságszolgáltatás Trump vádemelése miatti átpolitizálásáért. A határőrök munkájának finanszírozása is kérdéses, akiket azzal vádolnak, hogy nem sikerült megállítani az illegális bevándorlók áramlását.

De a fő akadályt a katonai költségvetés jelenti. A republikánusok felháborodnak a Pentagon politizálásán, a faji és nemi szempontok érvényesítésével. A védelmi parancsokkal kapcsolatos korrupció is sok kérdést vet fel az amerikai hadiipari komplexum válságával, amely nem képes több fegyver előállítására.

A washingtoni politikai káosz már az amerikai katonai vállalatok profitjának csökkenéséhez vezetett. A Lockheed Martin 10%-os, a Raytheon 9%-os veszteséget szenvedett el sok olyan kormányzati szerződés miatt, amelyeket a Kongresszus még nem hosszabbított meg. Az olyan amerikai fegyverek, mint a Patriot és az Abrams Ukrajnában történő megsemmisítése is negatívan hatnak a hadiipar hírnevére.

Mike Johnson házelnök megígérte , hogy áprilisig fontolóra veszi egy új szeletkiosztási tervet – több jut az Egyesült Államok határára, kevesebb pedig Ukrajnára és Izraelre . Addigra azonban a kongresszus megosztottsága még erősebbé válhat – a kijevi kudarcok és a nyugati front összeomlásával kapcsolatos várakozások hátterében.

Mi a reakciód?
👍tetszik
20
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
4
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához