2024.május 30.
Janka, Zsanett, Johanna, Nándor

Könnyek között búcsúztak el otthonuktól az idős német lakók, migránsok kapták meg a helyüket az öregek otthonában

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
migrants germany

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Nagy felháborodást keltett Németországban, amikor egy berlini idősek otthonából 140 lakónak kellett kiköltöznie, a helyüket pedig migránsok kapták meg. Közben nemcsak Berlinben, hanem számos más szövetségi államban is gondot jelent, hogy a bevándorlók számának újbóli erőteljes növekedése miatt sürgősen még több szálláshelyet kell létesíteni a számukra.

Az utóbbi hónapokban óriási felháborodást váltott ki Berlinben a Pflege und Wohnen Schillerpark nevű idősek otthon bezárása. Az otthon üzemeltetője tavaly ősszel felmondott a mintegy 140 gondozásra szoruló idős embernek 2023 végéig, mert nem sikerült rendezni a bérleti díjfizetési vitát a bérbeadóval.

Amikor kiderült, hogy menekültek költöznek az épületbe a kiköltöző idősek helyére, az indulatok elszabadultak.

A Focus.de hírportál beszélt az ott lakókkal, akik elmondták, hogy amikor ők könnyek között költöztek ki és búcsúztak el addigi otthonuktól, az épületbe máris 126 menekült költözött be. A 140 idős lakóból csak 28-an maradtak, akik az év végéig kaptak haladékot, hogy elköltözzenek.

A Focus információi szerint a kiköltözőknek mind sikerült új lakóhelyet találnia magának, a felháborodás azonban nem csökkent: olyannyira, hogy a fenntartó Johannesstift Diakonie munkatársai gyűlölködő leveleket és halálos fenyegetéseket is kaptak.

Közben nemcsak Berlinben, hanem számos más szövetségi államban is gondot jelent,

hogy a migránsok számának újbóli erőteljes növekedése miatt sürgősen további szálláshelyeket kell létesíteni a számukra.

Forrás:Híradó.hu

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához