2024.június 20.
Rafael, Dina

Könyörtelen bejelentést tettek az oroszok az európai fűtésszezonról

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
0da1448c414543e18f4eed684bc1fda5

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Magyarország magabiztosan vág neki az őszi-téli időszaknak, de a szankcókat kivető EU-s tagállamoknak drága lesz a gáz – mondta el a sorok között az orosz Szövetségi Tanács munkatársa.

Míg Magyarország magabiztosan, és orosz gázzal vág neki az őszi-téli időszaknak, addig a többi EU-s tagállam, amely engedelmesen követett minden amerikai parancsot, kezdi felismerni az orosz gáz elutasításának fenyegető kockázatát – jelentette ki az Izvesztyija című orosz lapnak Olga Kovitidi, a Szövetségi Tanács alkotmányos törvényhozási és államépítési bizottságának tagja.

politikus hangsúlyozta, a további orosz gázmennyiség, amelyről a magyar fél már megállapodott a Gazprommal, az ország energiabiztonságának garanciája.

Sajtóhírek szerint többek között erről állapodhatott meg Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin a pekingi találkozójukon – egyes vélemények pedig a tárgyalásoktól eljutottak odáig, hogy Magyarországot emiatt ki kellene rúgni az Európai Unióból.

Olga Kovitidi hozzátette, Európában az Amerika-párti politikusok miatt elkerülhetetlenül emelkedik majd a gáz ára, a Közel-Keleten kirobbant háború pedig jelentős kockázatot jelent a teljes európai energiaszektor számára.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek